«Δεν είμαι ρατσιστής». Η απάντηση του Λίαμ Νίσον σε όσους τον κατηγόρησαν μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε

Ο ηθοποιός μίλησε στο ABC ξεκαθαρίζοντας το τοπίο.

Ένα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης που παραχώρησε ο ηθοποιός Λίαμ Νίσον στον Independent -μέσα από την οποία δήλωσε πως κάποτε μετά το βιασμό μιας φίλης του έψαχνε για καιρό έναν μαύρο άνδρα για να τον σκοτώσει- σπεύδει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

«Δεν είμαι ρατσιστής», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Good Morning America» του ABC. Στη συνέντευξη ο ηθοποιός είχε δηλώσει πως για περίπου ένα χρόνο έψαχνε τα μπαρ με ένα όπλο προκειμένου να βρει τον δράστη που ήταν γύρω στα 40. Μετά από αυτό, πολλοί από τους φαν του αλλά και απλοί χρήστες του twitter αντέδρασαν έντονα και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα σχόλια του Νίσον.

Η φίλη του ηθοποιού που έπεσε θύμα βιασμού πέθανε πριν από πέντε χρόνια. Ο ίδιος εξήγησε στο ABC πως όταν σου συμβαίνει μια τόσο τραγική εμπειρία, συνήθως γίνεσαι κι εσύ βίαιος και θες να εκδικηθείς.

«Ρώτησα την φίλη μου αν τον γνώριζε, εκείνη μου απάντησε αρνητικά, αλλά μου είπε πως επρόκειτο για έναν μαύρο άνδρα», είπε ο Νίσον, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει πως το ίδιο θα σκέφτονταν και για έναν λευκό άνδρα.

«Με σόκαρε και με πόνεσε ο βιασμός της φίλης μου. Ζήτησα βοήθεια για να επανέλθω. Το ίδιο θα έκανα αν ο δράστης ήταν Λονδρέζος, Λιθουανός ή Γάλλος», συμπλήρωσε.