ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/06/2019 17:51 EEST | Updated 12/06/2019 21:08 EEST

Δεν κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ το «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά

Γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Reuters

Τρεις επιστολές του Νίκου Κοτζιά έκλεισαν τον κύκλο της συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών με επιστολές του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος και ότι οι δρόμοι τους χωρίζουν.

Την ίδια ώρα η Πολιτική Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, της οποίας ηγείται ο Ν. Κοτζιάς, σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ψήφο κατά συνείδηση. Ωστόσο 3 βουλευτές που έχουν πολιτική σχέση με το ΠΡΑΤΤΩ είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ:

-η Γεωργία Γεννιά (στον Πειραιά) που είναι οργανικά ενταγμένη στο ΠΡΑΤΤΩ

-ο Ν. Τόσκας (στον Δυτικό Τομέα της Β Αθηνών) που ξεκίνησε από το ΠΡΑΤΤΩ, ήταν στενός συνομιλητής του Ν. Κοτζιά, αλλά έχει αποστασιοποιηθεί ενώ και και περίπου 1,5 χρόνο

-ο Γιώργος Ντζιμάνης (Κοζάνη) που θεωρείται προσκείμενος στην Κίνηση.

Πάντως ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΡΑΤΤΩ φαίνεται ότι υπήρξαν συνομιλίες για συνεργασία, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε με την θέση ότι ο Ν. Κοτζιάς δεν θα μπορούσε να είναι και πάλι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως το 2015. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι υπήρξε και λίστα με προτεινόμενους από το ΠΡΑΤΤΩ για βουλευτές.