Δεν θα μαντέψετε με τι αντικατέστησαν το ψάρι σε βέγκαν «fish & chips» εστιατόριο

Τα ψάρια και τα κοκτέιλ γαρίδας βρίσκονται στο μενού στο λονδρέζικο εστιατόριο Sutton, με μια παραλλαγή: Δεν μαγειρεύονται ούτε ψάρια, ούτε γαρίδες στην κουζίνα. Πρόκειται για βέγκαν εστιατόριο, το οποίο φαίνεται να προτιμούν ολοένα και περισσότεροι Βρετανοί.

Τα fish and chips είναι το εθνικό φαγητό των Βρετανών, εφάμιλλο με τα δικά μας σουβλάκια.Τα «Chippies», όπως λέγονται τα μαγαζιά που σερβίρουν τηγανητό παναρισμένο μπακαλιάρο με τηγανητές πατάτες, είναι σε λογική fast food και η καθημερινή κατανάλωση του αγαπημένου πιάτου των Βρετανών είναι τεράστια.

Στη νέα, εναλλακτική εκδοχή του, που προσφέρει το Sutton, οι φριτέζες δεν τηγανίζουν οτιδήποτε ζωικής προέλευσης. Και ενώ οι πατάτες κρατάνε τη θέση τους, ο μπακαλιάρος έχει αντικατασταθεί από ανθό μπανάνας, ο οποίος έχει προηγουμένως μαριναριστεί σε φύκια προκειμένου να αποκτήσει γεύση θάλασσας, ενώ οι γαρίδες έχουν αντικατασταθεί από ιαπωνικό άμυλο πατάτας και θαλασσινά αρωματικά προκειμένου να θυμίζουν το κανονικό κοκτέιλ γαρίδας.

«Δεν νομίζω ότι έχει γεύση ψαριού, αλλά σίγουρα θα το ξαναέτρωγα, είναι πιο υγιεινό από το κλασικό fish & chips και νομίζω ότι ενδείκνυται μετά από ξενύχτι», λέει ένας πελάτης στο Reuters.

Ο επιχειρηματίας Ντάνιελ Σάτον, δεν είναι ακόμη βέβαιος ότι η επιχείρησή του θα είναι επικερδής.

«Δεν είναι φτηνά τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για βέγκαν διατροφή και παράλληλα έχει επιπλέον κόστος η επεξεργασία τους», αναφέρει.

Βέγκαν μπέργκερ και βέγκαν λουκάνικα βρίσκονται επίσης στο μενού του εστιατορίου, προκειμένου να έχουν πολλές επιλογές όσοι ακολουθούν αυτή τη διατροφή.

(Mε πληροφορίες από Reuters)