ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/01/2016 17:05 EET | Updated 29/01/2016 17:05 EET

Δένδιας: Το μεταναστευτικό απειλεί την εθνική υπόσταση

Eurokinissi

«Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν απειλεί την κυβέρνηση, αλλά την εθνική μας υπόσταση», υποστήριξε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας καταλόγισε την «απόλυτη ευθύνη» για τους χειρισμούς στο μεταναστευτικό, στην κυβέρνηση. Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ότι δεν δόθηκε στην Ελλάδα, ούτε ένα ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, είπε ότι η υπηρεσία για την διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων η οποία λειτουργούσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταργήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης και πέρασαν επτά μήνες έως ότου νομοθετηθεί αντίστοιχη υπηρεσία σε άλλο υπουργείο. Υποστήριξε επίσης, ότι με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, έχει καταστεί ρυθμιστής του μεταναστευτικού προβλήματος η Τουρκία, ενώ έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος των Σκοπίων.

Χαρακτήρισε, τέλος, «ιερή πλάνη», ότι δεν φυλάσσεται η θάλασσα και πρόσθεσε, ότι είναι στη διάθεση κάθε αρμοδίου για να παρουσιάσει ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο είχε συνταχθεί όταν εκείνος ήταν στο αρμόδιο υπουργείο.

(με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)