ΔΙΕΘΝΕΣ
30/12/2019 11:40 EET

Τρεις οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε εκκλησία στο Τέξας

Δύο από τους πιστούς που παρακολουθούσαν τη λειτουργία ανταπέδωσαν τα πυρά, χτυπώντας τον ένοπλο.

Fort Worth Star-Telegram via Getty Images

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σε εκκλησία στο Τέξας, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων πέθανε αφού παρευρισκόμενοι στη λειτουργία της Κυριακής του ανταπέδωσαν τα πυρά, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο ένοπλος πέθανε επί τόπου ενώ ένα από τα θύματα πέθανε καθ’οδόν προς το νοσοκομείο. Ένα τρίτο άτομο πέθανε στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής, 

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Γουάιτ Σέτλμεντ, ένα προάστιο βορειοδυτικά του Φορτ Γουόρθ, στη West Freeway Church of Christ.

O επικεφαλής της αστυνομίας του Γουάιτ Σέτλμεντ, Τζ. Π. Μπέβερινγκ, είπε ότι τον ένοπλο πυροβόλησαν δύο πιστοί που ήταν οπλισμένοι και ανταπέδωσαν τα πυρά.

Ο Γκρεγκ Άμποτ, κυβερνήτης του Τέξας, ανέφερε σε δήλωσή του: «Οι χώροι λατρείας προορίζονται να είναι ιεροί, και είμαι ευγνώμων για τους εκκλησιαζόμενους που έδρασαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τον ένοπλο, βοηθώντας να αποφευχθεί περαιτέρω απώλεια ζωής».

Η επίθεση κατεγράφη σε βίντεο, καθώς η λειτουργία μεταδιδόταν μέσω streaming στο YouTube, σύμφωνα με το New York Daily News.

To περιστατικό έλαβε χώρα μία ημέρα μετά από μια επίθεση με μαχαίρι σε πάρτι για το Χάνουκα στη Νέα Υόρκη, όπου μαχαιρώθηκαν πέντε άτομα.

(με πληροφορίες από Huffington Post US, Reuters)