ΤΟ BLOG
02/08/2018 08:28 EEST | Updated 02/08/2018 08:28 EEST

Δυστυχώς παίρνετε αυτά που ψηφίσατε

Eurokinissi

Τα ελαττώματα του κ. Τσίπρα που προσδιορίζουν το αποτέλεσμα ήταν γνωστά σε όλους.

Η καταστροφή που χτύπησε την Ανατολική Αττική χωρίς να υπάρξει συντονισμένη κρατική αντίδραση είναι εξαιρετικά πιθανόν να αποδειχτεί καθοριστική για το πολιτικό μέλλον του κ. Τσίπρα.

Η κοινή γνώμη του χρεώνει τη γενική κατάρρευση του οργανωμένου κράτους και τον θεωρεί πολιτικά υπεύθυνο για τα θύματα, τα ανθρώπινα δράματα και ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας.

Την πολιτική μοίρα του κ. Τσίπρα καθορίζουν βασικά ελαττώματα που έχει και τα οποία ήταν λίγο πολύ γνωστά στους ψηφοφόρους που του έδωσαν τόσες ευκαιρίες. Πολλοί από αυτούς που του χαρίστηκαν πολιτικά, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με ένα τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό λογαριασμό.

Φταίει ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας αλλά και οι ψηφοφόροι έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί και να μην μετατρέψουν τη δικαιολογημένη απογοήτευση και τον θυμό τους με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε λευκή πολιτική επιταγή υπέρ του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του. Όλοι γνωρίζαμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε σοβαρή επαγγελματική, διαχειριστική εμπειρία και πως χάιδευε τα αυτιά των ψηφοφόρων χωρίς να έχει συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις. Από τη στιγμή που του δόθηκε η ευκαιρία να εφαρμόσει τις οικονομικές θεωρίες και τις αναζητήσεις του, η οικονομική προσαρμογή έγινε πιο δύσκολη και επώδυνη. Αντί να τελειώσει το δεύτερο πρόγραμμα-μνημόνιο μας οδήγησε σε ένα σκληρότερο τρίτο πρόγραμμα-μνημόνιο. Χάθηκε για την Ελλάδα μία εντυπωσιακή τριετία ευρωανάπτυξης και βγαίνουμε από το πρόγραμμα φορτωμένοι με δεσμεύσεις, εκκρεμότητες και νέα μέτρα.

Στα εθνικά θέματα ο κ. Τσίπρας απέτυχε χωρίς καν να προσπαθήσει. Τον περασμένο Δεκέμβριο έβγαλε το κόκκινο χαλί στον Ερντογάν με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα και στο «Μακεδονικό» έφτασε σε μία συμφωνία που απορρίπτεται από το 70%-80% του ελληνικού λαού.

Πολύ χαρακτηρίζουν τον κ. Τσίπρα σαν εθνομηδενιστή. Εάν δεχτούμε ότι ο χαρακτηρισμός είναι βαρύς, μπορούμε να πούμε ότι είναι εθνικά αδιάφορος και πως χειρίζεται θέματα μεγάλης εθνικής σημασίας στη βάση μικροπολιτικών ελιγμών -μήπως διασπαστεί η ΝΔ στο «Μακεδονικό» όπως το ’92-’93- και στη βάση ενός επικοινωνιακού εντυπωσιασμού που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα και απογοητεύσεις.

Η μεγάλη καταστροφή στην Ανατολική Αττική ήρθε μετά την καταστροφή στη Μάνδρα και αφού είχε φανεί, το περασμένο καλοκαίρι, η έλλειψη συντονισμού σε ζητήματα δασοπροστασίας και πυρόσβεσης. Είναι τουλάχιστον περίεργο να περιμένουν πολλοί συμπολίτες μας οργανωμένη και αποτελεσματική παρουσία του κράτους σε δύσκολες περιστάσεις όταν έχουν αναθέσει τον ρόλο του πολιτικού συντονισμού σε διάφορους οπαδούς του πολιτικού, διοικητικού και κοινωνικού χάους όπως είναι ο Τσίπρας και η Δούρου.

Δυστυχώς το τελικό αποτέλεσμα είναι σύμφωνο με τις πολιτικές προδιαγραφές του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, στους οποίους ο ελληνικός λαός έδωσε εντυπωσιακές εκλογικές και πολιτικές επιτυχίες.

Δεν πρέπει να απορούμε με αυτά που συμβαίνουν αλλά με εκείνους που στήριξαν και στηρίζουν τον κ. Τσίπρα, την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ περιμένοντας να συμβεί κάτι διαφορετικό.