ΔΙΕΘΝΕΣ
17/01/2019 19:23 EET

Δύτες κολύμπησαν με έναν από τους μεγαλύτερους καρχαρίες της ιστορίας στη Χαβάη

Reuters

«Στενή επαφή» με έναν από τους μεγαλύτερους λευκούς καρχαρίες που έχουν καταγραφεί ποτέ είχε μια ομάδα δυτών στα ανοιχτά της Χαβάης- και επέζησαν όλοι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, κάποιοι από τους δύτες πλησίασαν τόσο πολύ τον θηλυκό λευκό καρχαρία, που ήταν σε θέση να τον (την) αγγίξουν.

Ο καρχαρίας, μήκους εξι μέτρων και βάρους 2,5 τόνων, θεωρείται πως είναι ένας που είχε εντοπιστεί και μαρκαριστεί από επιστήμονες περίπου 20 χρόνια πριν- και είχε λάβει το όνομα Deep Blue. Αυτό που την προσέλκυσε στα ανοιχτά της νότιας ακτής του Ουάχου ήταν το κουφάρι μιας νεκρής φάλαινας.

 

Reuters

 

Μία από τους δύτες, η Όσιαν Ράμσεϊ, είπε στη Honolulu Star Advertiser πως κατέγραφαν καρχαρίες-τίγρεις που έτρωγαν το κουφάρι όταν έφτασε ο μεγάλος καρχαρίας.

«Είδαμε μερικούς τίγρεις και μετά ήρθε και όλοι οι άλλοι καρχαρίες χωρίστηκαν, και άρχισε να τρίβεται στο σκάφος» είπε η δύτης. «Ήταν απλά μια μεγάλη, όμορφη, ήρεμη γίγαντας, που ήθελε να χρησιμοποιήσει το σκάφος μας για να ξυστεί. Βγήκαμε το ηλιοβασίλεμα, και έμεινε μαζί μας λίγο πολύ καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας».

 

Reuters

 

Η Ράμσεϊ είπε πως ο καρχαρίας ήταν «τρομερά πλατύς» και μπορεί να ήταν έγκυος. Η Deep Blue θεωρείται πως είναι 50 ετών, και της έχουν δημιουργήσει και...λογαριασμό στο Twitter.