ΔΙΕΘΝΕΣ
17/12/2018 17:44 EET

Διαδηλωτές διαμαρτύρονται γυμνοί για τα ζώα στη Βαρκελώνη

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα σκοτώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο για να μετατρέπονται τα δέρματά τους σε ρούχα και αξεσουάρ

Twitter

Γυμνοί διαμαρτυρήθηκαν σε μια πολυσύχναστη πλατεία στην Βαρκελώνη αρκετοί πολίτες κατά της χρήσης γούνας και δερμάτων ζώων σε καταναλωτικά αγαθά.

Οι διαδηλωτές κάλυψαν τα σώματά τους με μια ουσία που έμοιαζε με αίμα ενώ ξάπλωσαν στην Plaça de Catalunya κρατώντας πλακάτ που έγραφαν στα ισπανικά: Πόσες ζωές για ένα παλτό;

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η Anima Naturalis, μια διεθνής ΜΚΟ προστασίας της άγριας φύσης που δραστηριοποιείται στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media διακρίνονται οι διαδηλωτές ξαπλωμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, ακίνητοι για να θυμίζουν τα ζώα που δολοφονούνται για τις γούνες και τα δέρματά τους.

Σύμφωνα με την PETA οι γούνες που πωλούνται ανά την υφήλιο προέρχονται σε ποσοστό άνω του 85% από ειδικά εκτροφεία, όπου αλεπούδες, μινκ και άλλα ζώα παραμένουν εγκλωβισμένα σε κλουβιά για όλη τους τη ζωή μέχρι τη μέρα που θα τα θανατώσουν και θα τα γδάρουν.

Η οργάνωση παράλληλα αναφέρει πως πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα σκοτώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο για να μετατρέπονται τα δέρματά τους σε δερμάτινα ρούχα και αξεσουάρ. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν καταργήσει τη χρήση γούνας και δερμάτων στις κολεξιόν τους, μεταξύ των οποίων οι Armani, Coach, Versace, Michael Kors, Gucci kai Burberry, ενώ στον ίδιο κατάλογο προστέθηκε τον περασμένο μήνα και η Chanel, που ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον γούνες και δέρματα εξωτικών ζώων, όπως κροκόδειλοι και σαύρες.

Sponsored Post