ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/06/2019 19:50 EEST | Updated 26/06/2019 19:59 EEST

Διακινούσαν ναρκωτικά έξω από σχολείο στην Κυψέλη

Τα μέλη της σπείρας έκρυβαν τις παράνομες ουσίες σε φρεάτια, καφαο και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

ΕΛ.ΑΣ

Εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών έξω από σχολείο στην Κυψέλη έκαναν 11 άτομα που συνελήφθησαν χθες, Τρίτη, από την Αστυνομία.

Μετά από καταγγελίες πολιτών αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα προχώρησαν σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους και πραγματοποίησαν έρευνες σε οχτώ διαμερίσματα και δύο καταστήματα, σε κοντινή απόσταση από το σχολικό συγκρότημα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους 112 γραμμαρίων. Σημειώνεται ότι προ ημερών στο ίδιο σημείο, ένας εκ των συλληφθέντων, σε σήμα αστυνομικών για να τον ελέγξουν, είχε πετάξει στο έδαφος σακούλα περιέχουσα κάνναβη συνολικού βάρους 512 γραμμαρίων και είχε διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους, με αρχηγό 53χρονο αλλοδαπό, πέντε εκ των μελών να έχουν το ρόλο του ταμία στο σημείο που λάμβανε χώρα η διακίνηση, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εναλλάσσονταν στο ρόλο του διακινητή και του τσιλιαδόρου, έχοντας όλοι ως καταφύγιο κατάστημα στην ίδια περιοχή.

Τα μέλη της σπείρας απέφευγαν να έχουν στην κατοχή τους τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά, τις οποίες απέκρυπταν σε φρεάτια, καφαο και σταθμευμένα αυτοκίνητα και τις εξήγαγαν, για να τις διαθέσουν στους ”πελάτες”, μόνο μετά την προπληρωμή τους.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών