ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/05/2020 21:39 EEST | Updated 06/05/2020 23:15 EEST

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών εστίασης με άδειες καρέκλες σε πλατείες της Ελλάδας

Μια συμβολική παράσταση διαμαρυρίας για τον κλάδο που πλήττεται βαριά από την πανδημία.

Eurokinissi
.

Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία προχώρησαν την Τετάρτη οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, που πλήττεται έντονα από το «λουκέτο» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, γεμίζοντας πλατείες της χώρας με άδειες καρέκλες.

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφηκαν στην πλατεία Συντάγματος, με τους εστιάτορες να στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς την κυβέρνηση, ζητώντας την λήψη έγκαιρων και αποτελεσματικών μέτρων για την προστασία του κλάδου και το άνοιγμα των καταστημάτων τους το συντομότερο δυνατό.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Με πλαστικές «άδειες» καρέκλες στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου διαμαρτυρήθηκαν εστιάτορες και ιδιοκτήτες καφέ, μέλη της Ενωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, θέλοντας να εκφράσουν, συμβολικά, την αβεβαιότητα για το μέλλον των επιχειρήσεων τους, την επόμενη ημέρα της λήξης των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού, που θα ανοίξουν τα καταστήματά τους. 

MotionTeam

Στη Λάρισα, ο τοπικός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης τοποθέτησε άδειες καρέκλες στην πλατεία του Φρουρίου, θέλοντας να δείξει με αυτόν τον τρόπο πως η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του χώρου είναι πολύ δύσκολη.

Eurokinissi

Περισσότερες από 1.200 άδειες καρέκλες τοποθετήθηκαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συλλόγου, Σπύρος Στεργίου, «η σημερινή εκδήλωση ήταν μία βουβή φωνή διαμαρτυρίας, ζητώντας από την Πολιτεία να μας βοηθήσει, ώστε να σταθούμε όρθιοι». 

Eurokinissi
Eurokinissi

Αντίστοιχες εικόνες καταγράφηκαν ακόμη στο Ηράκλειο Κρήτης, από το δημαρχείο  μέχρι και την πλατεία Λιονταριών, στην πλατεία «Γιαλί Τζαμισί» στα Χανιά, στο Ναύπλιο, στον Βόλο, στην Κέρκυρα, στην Αλεξανδρούπολη και σε άλλες πόλεις.

Eurokinissi
Κέρκυρα.
Eurokinissi
Ναύπλιο.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)