ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/06/2018 14:01 EEST | Updated 17/06/2018 18:57 EEST

Διαμαρτυρίες και χημικά στο Πισοδέρι για την υπογραφή της συμφωνίας

Δεκατέσσερα άτομα διακομίστηκαν στα νοσοκομεία

Eurokinissi

Αποχώρησαν, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από τα νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας, 14 άτομα, εκ των οποίων 7 αστυνομικοί, με θλαστικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα, που προκλήθηκαν μετά τα επεισόδια στο Πισοδέρι Πρεσπών, όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, οι 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Υπενθυμίζεται ότι εν αντιθέσει με το εορταστικό κλίμα που επικρατούσε στους Ψαράδες, όπου υπογράφηκε  η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, λίγο πιο μακρυά στις Πρέσπες δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να φθάσουν στο χωριό όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ. 

Ειδικότερα, οι διαδηλωτές έφτασαν με 80 πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη και άλλα σημεία της Ελλάδας και συγκεντρώθηκαν στο χιονοδρομικό Βίγλας. Ωστόσο ορισμένοι εξ αυτών προσπάθησαν από το χωριό Πισοδέρι, να πραγματοποιήσουν πορεία προς το χωριό Ψαράδες, όπου γινόταν η τελετή με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με ρίψη χημικών και μερικοί εκ των διαδηλωτών απάντησαν με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων.

Η πορεία των διαδηλωτών ξεκίνησε περίπου στις 10.30 το πρωί και οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό κατά της κυβέρνησης, ελληνικές και μαύρες σημαίες. 

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες για τη διαδήλωση και για τα μικρής κλίμακας επεισόδια αντλήθηκαν από περιφερειακούς και άλλους ιστότοπους καθώς το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετέδωσε την είδηση μετά τις 14:00  το απόγευμα.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi