ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/02/2018 17:38 EET

Διαψεύδει ο Φωτάκης ότι πήρε επίδομα ενοικίου

SOOC/FILE

«Δεν πήρα ποτέ τα λεφτά»: την κατηγορηματική αυτή, επαναλαμβανόμενη, δήλωση έκανε στον «Σκάι» ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, σε απάντηση όσων υποστήριξε ο τηλεοπτικός σταθμός ότι και αυτός (ο κ. Φωτάκης δηλαδή) ζήτησε και πήρε επίδομα ενοικίου ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός.

Νωρίτερα -και χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά ο αν. υπουργός- ο σταθμός είχε παρουσιάσει έγγραφο με πίστωση 5.000 ευρώ για κάλυψη δαπανών διαμονής του κ. Φωτάκη.

Στην τηλεφωνική του συνέντευξη, ο αν. υπουργός διευκρίνισε ότι πίστωση μπορεί να υπήρξε, αλλά «ουδέποτε έχω κάνει χρήση, ουδέποτε έχω πάρει επίδομα ενοικίου ή άλλης δαπάνης», σημείωσε εμφατικά ο κ. Φωτάκης.

Και σε άλλο σημείο της συνέντευξης, «μένω στο σπίτι του γιού μου (...) ποτέ δεν έχω πάρει λεφτά», ανέφερε.

Στη συνέχεια όμως, ο αν. υπουργός Έρευνας τόνισε σε αυστηρό τόνο: «Απορώ, όταν κάνετε έρευνα, γιατί δεν παίρνετε ένα τηλέφωνο να ρωτήσετε (...) Βάζετε τα ονόματα από κάτω (σ.σ. στην τηλεοπτική οθόνη), γίνεται δημόσια διαπόμπευση».

Επιπλέον, ο κ. Φωτάκης σημείωσε ότι η δεοντολογία επιβάλλει να ερωτηθεί προηγουμένως, υπονοώντας ότι έμαθε την αναφορά στο όνομά του από την τηλεόραση.