ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/12/2017 14:31 EET | Updated 23/12/2017 14:32 EET

Διαζύγιο και αποκλειστική επιμέλεια της κόρης τους, φαίνεται πως είχε ζητήσει η Ελένη Χερουβείμ πριν την τριπλή δολοφονία

eurokinissi

Πτυχές της σχέσης του αστυνομικού Χρήστου Ζαπανιώτη με την οικογένειά του και την μητέρα της συζύγους της αλλά και τα όσα προηγήθηκαν λίγες ώρες πριν την τριπλή δολοφονία και την αυτοκτονία του, φωτίζουν με τις μαρτυρίες μέλη της οικογένειας της νεκρής γυναίκας αλλά και συνάδελφοι του θύτη και αυτόχειρα.

Μιλώντας στην RealNews, αναφέρουν πως οι καυγάδες στο σπίτι ήταν συχνοί τα πέντε τελευταία χρόνια  και συνήθως στο επίκεντρο των διαφωνιών του ζευγαριού ήταν η σχέση της Ελένης Χερουβείμ με τη μητέρα της. Η γυναίκα είχε χάσει πολύ νωρίς τον σύζυγό της και ήταν πολύ δεμένη με τα παιδιά της τα οποία τα μεγάλωσε μόνη της ενώ μετά και τον θάνατο του γιου της, αναπληρωτή καθηγητή Μαθηματικών στους Λειψούς, το δέσιμο με την κόρη της έγινε πιο δυνατό. 

Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης «ζήλευε αφόρητα τη σύζυγό του και για την ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα της» λέει στη Real News η Ειρήνη Χερουβείμ, ξαδέρφη της 70χρονης. Κάθε φορά που ο 47χρονος ζητούσε από τη γυναίκα του να διώξει τη μητέρα της εκείνη αρνούνταν. Του έλεγε «Δεν μπορώ να τη διώξω. Είναι μόνη της».

Αυτό πάντως που εκτιμάται πως αποτέλεσε την αφορμή για την τραγική εξέλιξη ήταν η ανακοίνωσε της Ελένης Χερουβείμ στον σύζυγό της πως ήθελε να χωρίσουν αλλά και πως δεν επρόκειτο να του δώσει την επιμέλεια της κορούλας τους.

Συνάδελφοι του αστυνομικού αναφέρουν πως αν και ο Ζαπανιώτης μπορούσε να χαρακτηριστεί συχνά ως «μονόχνοτος» και «κλειστός» όταν ήταν με την κόρη του μεταμορφωνόταν. Σύμφωνα με συνεργάτες του στη φρουρά του Κώστα Σημίτη «Όποτε καθόμασταν κάπου χωρίς τον κ. πρόεδρο, αυτός έπαιρνε τηλέφωνο στο σπίτι για να μιλήσει με την κόρη του και αστειευόταν με τη μικρή σε ανοιχτή ακρόαση», λένε στην Real News.

Στο μεταξύ η Βάσω Χερουβείμ ήταν γνωστό πως είχε διαφωνίες για τη σχέση της κόρης της με τον Ζαπαντιώτη. «Τον ενδιέφερε η περιουσία της πεθεράς του και ό,τι άλλο κινητό περιουσιακό στοιχείο είχε. Σκεφτόταν να τη διώξει από το σπίτι και να το περάσει στο όνομα της Ελένης, με το φόβο ότι, αν πέθαινε η γιαγιά, υπήρχαν άλλα πέντε παιδιά της να διεκδικήσουν την κληρονομιά», λένε.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χερουβείμ, θείο της 49χρονης, το ζευγάρι είχε συχνά καυγάδες. «Η ανιψιά μου, μου έλεγε ότι ο Χρήστος θα τη σκότωνε γιατί του είχε ζητήσει να χωρίσουν. Τον φοβόταν και δεν ήξερε πως να διαχειριστεί το θυμό του. Τελευταία τσακώνονταν συνέχεια. Οι καυγάδες δεν ακούγονταν από τους γείτονες γιατί το σπίτι είχε ηχομόνωση», υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο μοιραίο διαμέρισμα υπάρχουν ακριβοί πίνακες, αρκετά χρήματα και χρυσές λίρες.

Πηγή: Real News