ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2018 15:47 EET

Διδακτορικό Πρόγραμμα ΔΕΤ: Ένα από τα κορυφαία μεταπτυχιακά προγράμματα των ελληνικών πανεπιστημίων

Σε 104 διδάκτορες, εξέχοντες επιστήμονες που συμβάλλουν στην προαγωγή της Αριστείας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εγνωσμένου κύρους, αριθμεί πλέον το Διδακτορικό Πρόγραμμα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σεμία ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση (https://www.youtube.com/user/auebdmst) πραγματοποιήθηκε, τον Σεπτέμβριο του 2018, στο Αμφιθέατρο της Γενναδίου Βιβλιοθήκης «Cotsen Hall», η Καθομολόγηση και η Απονομή Διδακτορικών Διπλωμάτων στους 31 νέους Διδάκτορες του Τμήματος που αποφοίτησαν στο διάστημα 2013-2018.

Προηγήθηκε η αναγόρευση της Καθηγήτριας του LondonSchoolofEconomicsand Political Science (LSE), Χρυσάνθης Αυγέρου, σε Επίτιμη Διδάκτορα του ΔΕΤ, προς τιμή της οποίας εκδόθηκε και επιδόθηκε ο επετειακός τόμος με τίτλο: “Doctoral Studies in Management Science and Technology (vol. III), 2013-2018”. Ο τόμος περιλαμβάνει εισαγωγικά σημειώματα του Προέδρου του Τμήματος, Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη και της επιμελήτριας της έκδοσης, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αγγελικής Πουλυμενάκου, καθώς και τις περιλήψεις 30 διδακτορικών διατριβών που εκπονήθηκαν από το 2013 έως το 2018. O επετειακός τόμος αποτελεί μία αποτύπωση της επιστημοσύνης και του υψηλού κύρους της έρευνας που πραγματοποιείται στο Διδακτορικό Πρόγραμμα του ΔΕΤ, το οποίο λειτουργεί εδώ και 17 χρόνια, στοχεύοντας στην παραγωγή πρωτότυπης επιστημονικής έρευνας υψηλού επιπέδου στα επιστημονικά πεδία που θεραπεύει το Τμήματος.

 Την επιτυχία του Προγράμματος στη δημιουργία επιστημόνων ικανών να συμβάλουν στην πρόοδο της επιστήμης, της εκπαίδευσης και των εφαρμογών επιβεβαιώνει η στελέχωση του ερευνητικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού δυναμικού της Ελλάδας και του εξωτερικού με διδάκτορες του Τμήματος. Όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα, 47 διδάκτορες κοσμούν την πανεπιστημιακή κοινότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στο CopenhagenBusinessSchool, UniversityofBath, EcoleFederaledeLausanne, UtrechtUniversity, UniversityofLiverpool, UniversityofKent, GlasgowCaledonianUniversity, UniversitatZurich, CarnegieMellonUniversity, UniversityofEssex, DeMontfortUniversity, και TheUniversityofManchester, ενώ πολλοί αριστεύουν ως επιχειρηματίες ή στελέχη σημαντικών και καινοτόμων εταιρειών.