ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/02/2015 08:35 EET | Updated 07/02/2015 09:02 EET

Die Zeit: Οι σχέσεις πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα με Ρώσους αντι-ευρωπαϊστές μέσα από 700 email που υπεκλάπησαν

yeowatzup/Flickr

Ερωτηματικά προκαλεί δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, στο οποίο γίνεται λόγος για περίπου 700 e-mail- προϊόν υποκλοπής- ως απόδειξη των επαφών Ελλήνων πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων με Ρώσους ολιγάρχες και ιδεολόγους και στόχο τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών.

Ο δε τίτλος και ο υπότιτλος του δημοσιεύματος είναι ενδεικτικός του μηνύματος που θέλει να «περάσει»; «Στο δίκτυο των Ρώσων Ιδεολόγων» και «Ισχυροί Ρώσοι θέλουν να διασπάσουν την ΕΕ και μάχονται ώστε η Μόσχα να αποκτήσει ηγεμονική θέση. Πως επηρεάζουν την ελληνική κυβέρνηση».

Στην ιστοσελίδα μάλιστα υπάρχει και σχετική λίστα με 90 ονόματα Ελλήνων- με πρώτο μάλιστα του ΥΕΘΑ και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ενώ φέρει τον τίτλο «τελική λίστα Ελλήνων».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στα email εμφανίζεται πρώην στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα να αναφέρει τις στενές σχέσεις που διατηρούν Ρώσοι ολιγάρχες, όπως ο Μαλοφέγιεφ και ιδεολόγοι, όπως ο Alexander Dugin με πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα. Στόχος αυτών των επαφών, δεν είναι άλλος από τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών και με όραμα για μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στην ΕΕ.

Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία υπάρχουν, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα πληροφορίες για το πώς Ρώσοι ιδεολόγοι που χαρακτηρίζονται ως αντι-ευρωπαϊστές, κάνουν επαφές και προσπαθούν να επηρεάσουν πολιτικούς χωρών της ΕΕ.

Εκτός από το όνομα του Πάνου Καμμένου, στο οποίο γίνεται ειδική αναφορά, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επαφές φαίνεται να διατηρούσαν και δικηγόροι, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι ενώ τα mail που υποκλάπηκαν προέρχονται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Georgi Gawrisch, ο οποίος ανήκει στον στενό κύκλο του Ρώσου Alexander Dugin του ιδεολόγου της νέο-ευρασιατικής Ρωσίας. Ο συγκεκριμένος διετέλεσε, όπως αναφέρεται, Γ΄ γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα από το 2009 έως το 2013.

Κατά τη θητεία, όπως υποστηρίζει πάντα η Die Zeit κατάφερε να δημιουργήσει έναν κύκλο επαφών – ακόμη και συνεργάτες της αμερικανικής πρεσβείας- ενώ φέρεται να είχε επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τους ΑΝΕΛ ενώ προσπαθούσε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Alexander Dugin στις αρχές του 2014 φέρεται, σύμφωνα με το άρθρο, να αποστέλλει mail στον Gawrisch στο οποίο επισυνάπτει λίστα προσώπων που θα ήταν σε θέση να δημιουργήσουν ένα κλαμπ ή «μια ομάδα για την επιρροή της πληροφόρησης υπέρ της Ρωσίας» ενώ τα πρόσωπα αυτά είχε συναντηθεί προσωπικά.

Πηγή: imerisia.gr,Die Ziet

Sponsored Post