ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/04/2019 15:17 EEST

Διεκδικώντας τον δήμο της Αθήνας: «Αθήνα για την Ελλάδα» με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμπελιά

Την Τετάρτη, 3 Απριλίου, ο δημοτικός συνδυασμός «Αθήνα για την Ελλάδα», με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμπελιά, παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ τις θέσεις του για τον δήμο της Αθήνας και τους πρώτους υποψηφίους του για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

«Η απόφαση μου να συμμετάσχω σε ένα ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Δήμου της Αθήνας εδράζεται σε ένα ευρύτερο σκεπτικό: Σε μια ιστορική στιγμή που ο αργόσυρτος θάνατος της μεταπολίτευσης προκαλεί μια αίσθηση πνιγμού στους Έλληνες, είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη να αρχίσει να συγκροτείται μία εναλλακτική πολιτική πρόταση απέναντι τόσο στον κυρίαρχο εθνομηδενισμό όσο και στις φασιστικές και πατριδοκαπηλικές αντιλήψεις που διαστρεβλώνουν τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Καραμπελιάς και πρόσθεσε: «Στις εκλογές για τον δήμο της Αθήνας, επιχειρούμε να διατυπώσουμε μια τρίτη, εναλλακτική, πρόταση απέναντι στους τρεις συστημικούς υποψηφίους μιας αποεθνικοποιημένης Αθήνας και τη φοβική ή φασιστική αναδίπλωση. Μια πρόταση που συνδυάζει την εδαφικοποίηση με το άνοιγμα στην ελληνική οικουμενικότητα».

«Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνισμού και όχι παράσιτο της παγκοσμιοποίησης» είναι το κεντρικό σύνθημα του γνωστού για τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 και εκδότη των περιοδικών «Αρδην» και «Λόγιος Ερμής» καθώς και της δεκαπενθήμερης πολιτικής εφημερίδας «Ρήξη», Γιώργου Καραμπελιά.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμπελιά οι εκλογές στην Αθήνα από τη φύση τους υποχρεώνουν σε μια σύνθεση ανάμεσα στο καθολικό όραμα και την τοπικότητα, απορρίπτοντας τον υδροκεφαλισμό, που καταστρέφει την Ελλάδα:

Η κατάρρευση των υποδομών και κρατικών υπηρεσιών, που επιβεβαιώθηκε με τον τραγικότερο τρόπο στο Μάτι και τη Μάνδρα, αποτυπώνεται και στις άθλιες υποδομές μιας πόλης που, ακόμα και στο τουριστικό κέντρο της, είναι ρυπαρή, με σπασμένα και κατάμαυρα πεζοδρόμια, γεμάτη τραπεζοκαθίσματα, μια τριτοκοσμική παρασιτική πρωτεύουσα.

Απέναντι στη δημογραφική κατάρρευση και τη φυγή των νέων, θα πρέπει να ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια, να επιστρέψουν οι κάτοικοι στις γειτονιές που εγκατέλειψαν, να απογκετοποιηθεί το κέντρο της Αθήνας και οι κοινωνικές υπηρεσίες, που έχουν παραδοθεί στις ΜΚΟ, να επιστρέψουν στον Δήμο, και να συνδεθούν με το κοινωνικό έργο των ενοριών.

Απέναντι στο δίπολο που συνιστούν τα «παλλόμενα πέη» του Γιαν Φαμπρ και τα σαρβάιβορ, ένας πολιτισμός σύγχρονος, αλλά ριζωμένος στην ελληνική διαχρονία, στην πόλη του Σωκράτη, της Αγίας Φιλοθέης, του Μακρυγιάννη και του Σεφέρη.

Η κοινοτική μας παράδοση να συνδεθεί με την αντιμετώπιση του ζητήματος των αστέγων της φτώχειας της ανεργίας  μέσα από την ανασυγκρότηση παραγωγικών-βιώσιμων εγχειρημάτων με έμφαση στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τον συνεργατισμό, κ.λπ.

Απορρίπτοντας το αυτιστικό μοντέλο του εγκλωβισμού των νέων στην αρπάγη των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων, να προβάλουμε μια νέα κοινωνικότητα.

Δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια ούτε άλλο δρόμο πέρα από τη μεταβολή του πολιτισμικού μας κεφαλαίου στο έσχατο όπλο για την επιβίωσή μας. Και η συνολική πρόταση του δημοκρατικού πατριωτισμού, δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτό που πολλές φορές έχω αποκαλέσει «εκσυγχρονισμό της παράδοσης», δηλαδή έναν εκσυγχρονισμό και μια οικουμενικότητα στηριγμένους στη δική μας παράδοση».

Για περισσότερα σχετικά με τους υποψηφίους και τις προτάσεις τους εδώ 

Sponsored Box