ΔΙΕΘΝΕΣ
24/04/2015 17:04 EEST | Updated 24/04/2015 19:51 EEST

Εκκενώθηκε το Άγαλμα της Ελευθερίας μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

peterjr1961/Flickr

Ασφαλής, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αστυνομικές αρχές, είναι πλέον η περιοχή γύρω από το Άγαλμα της Ελευθερίας, μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος που είχε οδηγήσει στην απομάκρυνση εκατοντάδων τουριστών από τη νήσο της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Στις έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί με την εκκένωση της νήσου, έλαβαν μέρος και στελέχη της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

H εκκένωση του Αγάλματος της Ελευθερίας και της νήσου όπου βρίσκεται στο νότιο Μανχάταν αποφασίστηκε καθώς ένας σκύλος της αστυνομίας οσφράνθηκε μια ύποπτη μυρωδιά κοντά στις θυρίδες όπου οι επισκέπτες μπορούν να εναποθέσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, λίγο πριν από τις 19:00 ώρα Έλλαδας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Πολλές φωτογραφίες και βίντεο αναρτήθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στις οποίες απεικονίζονται τουρίστες να έχουν σχηματίσει μια μεγάλη ουρά περιμένοντας να επιβιβαστούν σε πλοία προκειμένου να επιστρέψουν στο Μανχάταν.

«Περιμένοντας να απομακρυνθούμε από #libertyisland. Ενδιαφέρον» έγραψε ένας χρήστης, ο Ρικ Βοργκμέγιερ στο Twitter.

Η υπηρεσία Εθνικών Πάρκων δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν τους λόγους της εκκένωσης του μνημείου.

Sponsored Post