ΔΙΕΘΝΕΣ
06/02/2016 05:11 EET | Updated 06/02/2016 05:13 EET

Ζούσε σαν άστεγος στην άλλη άκρη του πλανήτη και βρέθηκε σαν από θαύμα από την οικογένειά του έπειτα από 16 χρόνια

Dan Kitwood via Getty Images
LONDON, ENGLAND - JANUARY 27: Wayne, 35 (no surname given) asks passers by for money near Westminster on January 27, 2016 in London, England. A group of 21 charities, including Crisis, St Mungos and Centrepoint, have called for extra effort by the next London Mayor to help end the growing problem of homelessness on Londons streets. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Ζούσε μια αθλιότητα για 16 συνεχόμενα χρόνια στην Αγγλία, όμως η οικογένειά του στην Αυστραλία δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειες για να τον βρει και τα κατάφερε.

Ο Jason Ronald Douglas,Αυστραλός, με καταγωγή από τους Αβορίγινες, τα τελευταία χρόνια τα έφερε η ζωή να κοιμάται όπου βρει στα Δυτικά Μίντλαντς (West Midlands) της Αγγλίας και τώρα η οικογένειά του προσπαθεί να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσό για να μπορέσει να φέρει πίσω στην πατρίδα του Jason.

Η ιστορία έχει ως εξής. Ο Jason είχε μετακομίσει με τον θείο του, τον Timothy Elwin Andrews, που τον είχε σαν πατέρα του, στη Βρετανία. Όμως ο θείος του πέθανε ξαφνικά ενώ έβλεπε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση του 1999.

Η τελευταία φορά που ο Jason είδε τα πρόσωπα των συγγενών του ήταν στη κηδεία του θείου του.

Έκτοτε ο Jason Ronald Douglas ζούσε με διάφορους φίλους, όμως η οικογένειά του έχασε επαφή το 2000 και πίστεψε πως ο θάνατος του θείου του τον είχε επηρεάσει.

Οι προσπάθειες για να τον βρουν έπεσαν στο κενό και δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά δεδομένου ότι ζούσαν στο Μπρίσμπεϊν (Brisbane) την πρωτεύουσα της Αυστραλιανής πολιτείας του Κουΐνσλαντ ( Queensland).

Αν και η αστυνομία της Αυστραλίας ήρθε σε επαφή με τη Βρετανική δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Ωστόσο η οικογένεια δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειες και επικοινωνούσε διαρκώς με την αστυνομία στη Βρετανία έως ότου μια ημέρα έμαθαν πως ο άνθρωπός του είχε συλληφθεί στα Δυτικά Μίντλαντς. Οι αστυνομικοί κανόνισαν ένα τηλεφωνικό ραντεβού για τον Jason.

«Στην αρχή έκλαιγε αλλά μετά ήταν χαρούμενος» δήλωσε η αδελφή του, Sally Douglas, στον «The Independent» μιλώντας για την πρώτη επικοινωνία που είχε με τον αδελφό της έπειτα από 16 χρόνια.

«Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, για τις παιδικές μας αναμνήσεις και για το πως είναι η ζωή μας σήμερα...Μου μίλησε για το τι του συνέβη και κατέληξε άστεγος» είπε η Sally.

Οι οικονομικές δυσκολίες που είχε κάποια στιγμή τον οδήγησαν στο δρόμο και σαν να μην έφτανε αυτό του έκλεψαν και το διαβατήριο και ότι αποδεικτικά στοιχεία της ταυτότητας του είχε επάνω του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκδικήσει κανενός είδους οικονομικής βοήθειας ή άλλων ευεργετημάτων της πολιτείας για να επιβιώσει. Ετσι για να επιβιώσει είτε επαιτούσε στο δρόμο είτε κάποιες φορές έκλεβε τρόφιμα.

Σύμφωνα με την αδελφή του ο λόγος που δεν μπορούσαν να το βρουν ήταν ότι περιπλανιόταν από το ένα μέρος στο άλλο, ενώ όπως τους αποκάλυψε ο ίδιος πίστευε ότι τον είχαν ξεχάσει όλοι τους.

Τώρα όλοι ετοιμάζονται για την επανένωση. Ήδη του έστειλαν χρήματα για να μπορέσει να κοιμηθεί κάπου αξιοπρεπώς και κανονίζουν την έκδοση διαβατηρίου αλλά και το εισιτήριο της επιστροφής.

Sponsored Post