Πώς ένας «αποτυχημένος» πωλητής κινητών αγόρασε την δική του Ferrari στα 24 και άνοιξε την δική του εταιρεία

Πώς ένας «αποτυχημένος» πωλητής κινητών αγόρασε την δική του Ferrari στα 24 και άνοιξε την δική του εταιρεία
Car in motion (blurred motion)
Car in motion (blurred motion)
Grant Faint via Getty Images

Την ιστορία ενός άνδρα που από αποτυχημένος πωλητής κινητών συσκευών από την Αγγλία κατάφερε να αγοράσει μόνος του μια Ferrari για τα 24α γενέθλιά του και στη συνέχεια άνοιξε την δική του εταιρεία τεχνολογίας εξιστορεί το BBC.

Ο Jacyn Heavens ξεκίνησε να δουλεύει για μια εταιρεία πωλήσεων τηλεφωνικών συσκευών το 2004, αφού προηγουμένως είχε κάνει μια προσπάθεια στον χώρο των ασφαλίσεων. Ο ίδιος ήταν -κυριολεκτικά- ο χειρότερος πωλητής της εταιρείας του, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν στην 500η θέση σε μια λίστα επιδόσεων 500 υπαλλήλων.

«Πριν αρχίσω διαπραγματεύτηκα τον διπλασιασμό του μισθού μου, όμως το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να κάνω την δουλειά», αναφέρει ο 33χρονος πλέον Jacyn για την εποχή που ήταν μόλις 21 ετών.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, ήταν μια εποχή όπου τα κινητά τηλέφωνα είχαν ιδιαίτερη ζήτηση, όμως ο ίδιος δεν έκανε καλές πωλήσεις. Το αποτέλεσμα ήταν το αφεντικό του να τον διατάξει να φύγει από το γραφείο και να μην γυρίσει εάν δεν κλείσει μια συμφωνία.

Ο Jacyn τότε πήγε με το αυτοκίνητό του σε ένα απομονωμένο χωράφι και άρχισε να κλαίει, ενώ τηλεφώνησε στην μητέρα του για να της πει πόσο «άχρηστος» ήταν. Όμως αντί να τα παρατήσει, ο ίδιος προτίμησε να συνεχίσει την προσπάθεια, αυτή την φορά με νέα στρατηγική.

Μελετώντας προσεχτικά τους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι πελάτες απέρριπταν τις προτάσεις του, ο ίδιος δημιούργησε ένα σχέδιο με το οποίο κατάφερε να κάνει ρεκόρ πωλήσεων. «Ήμουν 500ος στη λίστα με τις πωλήσεις του προσωπικού, μετά, εντελώς ξαφνικά ήμουν 200ος, έπειτα 50ος και τελικά πρώτος», εξηγεί.

Μέσα σε τρία χρόνια ο Jacyn κατάφερε να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος και αγόρασε μόνος του για τα 24α γενέθλιά του μια Ferrari. Έχοντας όμως κουραστεί από τη συνεχή δουλειά, αποφάσισε να μετακομίσει σε άλλη πόλη, όπου άνοιξε ένα μπαρ με έναν φίλο του.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας παραδέχεται ότι τότε δεν γνώριζε και πολλά για το τι χρειάζεται κανείς για να ανοίξει την δική του επιχείρηση. Σύντομα έμαθε ότι χρειαζόταν ένα σύστημα Epos για τις πληρωμές με κάρτα, το οποίο κόστιζε όμως 6.000 λίρες.

Το μηχάνημα ήταν πολύ ακριβό για μια μικρή επιχείρηση και τότε ο Jacyn είχε μια ενδιαφέρουσα ιδέα: να πουλήσει το ίδιο σύστημα πληρωμών για μόλις 1.000 λίρες. Και τα κατάφερε. Η εταιρεία Epos Now είναι μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όσο για το μπαρ που άνοιξε, δυστυχώς ο ίδιος δεν ξεκαθαρίζει εάν βρίσκεται σε λειτουργία.

Δημοφιλή