ΔΙΕΘΝΕΣ
23/07/2015 06:54 EEST | Updated 23/07/2015 06:54 EEST

Κανονικά η αγωγή σε βάρος του Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική κακοποίηση

David A. Smith via Getty Images
SELMA, AL - MAY 15: Bill Cosby participates in the Black Belt Community Foundation's March for Education across the Edmund Pettus Bridge on May 15, 2015 in Selma, Alabama. (Photo by David A. Smith/Getty Images)

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα για τον γνωστό κωμικό Μπιλ Κόσμπι και την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης για την οποία κατηγορείται. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας απέρριψε το αίτημά του για επανεξέταση της υπόθεσης, κάτι που σημαίνει ότι η αγωγή της Τζούντι Χάθ σε βάρος του δεν απορρίπτεται.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Κόσμπι θα υποχρεωθεί να δώσει ένορκη κατάθεση και η υπόθεση θα εξεταστεί στο δικαστήριο.

Η συνήγορος της Χαθ, Γκλόρια Όλρεντ, χαρακτήρισε «σημαντική νίκη» την απόφαση και δήλωσε ότι σκοπεύει να πάρει ένορκη κατάθεση από τον κωμικό μέσα σε 30 μήνες.

Μέχρι στιγμής τόσο ο ίδιος όσο και οι δικηγόροι του δεν έχουν σχολιάσει την εξέλιξη, η οποία ωστόσο απειλεί τις προσπάθειες που καταβάλλει η υπερασπιστική του ομάδα αυτές τις ημέρες να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του 78χρονου.

Με μία σειρά συνεντεύξεων σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, περιλαμβανομένης της εκπομπής του ABC «Good Morning America» και της εφημερίδας New York Times, η δικηγόρος του Κόσμπι, Μονίκ Πρίσλεϊ, δήλωσε ότι τα μίντια διαστρέβλωσαν το περιεχόμενο της κατάθεσής του που δόθηκε αυτό το μήνα στη δημοσιότητα κι αφορά μία άλλη αγωγή για σεξουαλική επίθεση, υπόθεση την οποία ο Κόσμπι διευθέτησε το 2006.

Η Χαθ είναι μία από τις τουλάχιστον 40 γυναίκες, οι οποίες στη διάρκεια του περασμένου χρόνου κατήγγειλαν ότι πριν από πολλές δεκαετίες βιάστηκαν ή κακοποιήθηκαν από τον Κόσμπι, ο οποίος προηγουμένως τούς έδωσε ναρκωτικά και αλκοόλ.

Η Πρίσλεϊ, νεοπροσληφθείσα συνήγορος του Κόσμπι, δικηγόρος στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι ενώ η ένορκη κατάθεση για την άλλη υπόθεση εξέθετε τον ηθοποιό, ωστόσο δεν προέκυψε από κανένα σημείο της παραδοχή αξιόποινης πράξης ή σεξουαλικές επαφές χωρίς τη συγκατάθεση των γυναικών.

Η Χαθ είναι η μόνη καταγγέλλουσα η οποία διεκδικεί αποζημίωση.

Οι άλλες αγωγές είναι για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή ο ηθοποιός έχει δηλώσει ότι οι γυναίκες αυτές ψεύδονται κι έχει διαψεύσει ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά.

Παράλληλα, η αστυνομία του Λος Άντζελες διεξάγει έρευνα σχετικά με μία καταγγελία εις βάρος του Κόσμπι, επιβεβαίωσε χθες εκπρόσωπός της χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εναντίον του Κόσμπι δεν έχουν απαγγελθεί ποτέ κατηγορίες.