ΔΙΕΘΝΕΣ
21/11/2017 17:08 EET | Updated 21/11/2017 18:56 EET

Στην Βηρυτό έφτασε ο Σάαντ αλ-Χαρίρι

Anadolu Agency via Getty Images
CAIRO, EGYPT - NOVEMBER 21: (----EDITORIAL USE ONLY MANDATORY CREDIT - ' EGYPTIAN PRESIDENCY/ HANDOUT' - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Lebanese Prime Minister Saad Hariri speaks during a joint press conference with President of Egypt Abdel Fattah al-Sisi (not seen) after their meeting at Presidential Ittihadiya Palace in Cairo, Egypt on November 21, 2017. (Photo by Presidency of Egypt / Handout/Anadolu Agency/Getty Images)

Ο Σάαντ αλ-Χαρίρι επέστρεψε στην Βηρυτό τρεις εβδομάδες μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του από πρωθυπουργός του Λιβάνου, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Χαρίρι προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού", ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του παραιτηθέντος πρωθυπουργού.

Ο Χαρίρι αναχώρησε από την Γαλλία και κατά τη διάρκεια της ημέρας μετέβη στο Κάιρο και μετά στην Κύπρο πριν επιστρέψει στον Λίβανο.

Η παραίτηση του Χαρίρι προκάλεσε πολιτική κρίση στον Λίβανο και έφερε τη χώρα στην πρώτη γραμμή σύγκρουσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και στο Ιράν.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε παράλληλα σήμερα ότι τα αραβικά κράτη θα πρέπει να αντιμετωπίζουν με λογική το Λίβανο, αλλιώς η χώρα θα οδηγηθεί «προς τη φωτιά».

Η προειδοποίηση του Αούν έρχεται έπειτα από την έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή έπειτα από αίτημα του Ριάντ κατά την οποία Άραβες υπουργοί Εξωτερικών κατηγόρησαν την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

«Το μήνυμά μου προς τους Άραβες αδελφούς είναι: η αντιμετώπιση του Λιβάνου προϋποθέτει αρκετή σοφία και ορθολογισμό, αλλιώς σε εναλλακτική περίπτωση οδηγεί τη χώρα στην φωτιά» δήλωσε ο Αούν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την παραμονή της επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Χαρίρι, ο Αούν τόνισε ότι η «τελευταία κυβερνητική κρίση» «πέρασε», αλλά δεν ήταν ένα ασήμαντο ζήτημα.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post