ΔΙΕΘΝΕΣ
01/04/2016 07:45 EEST | Updated 01/04/2016 11:25 EEST

Το λάθος που ίσως στερήσει από τον Τραμπ το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

ASSOCIATED PRESS
Republican presidential candidate Donald Trump signs autographs for supporters as he leaves a campaign stop Wednesday, March 30, 2016, in Appleton, Wis. (AP Photo/Nam Y. Huh)

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος που έβλεπε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν με κάθε ρατσιστική ή σεξιστική του δήλωση, δεν ηγείται πια σε όλες τις δημοσκοπήσεις μετά την πρότασή του να τιμωρούνται οι γυναίκες που κάνουν αμβλώσεις, εάν η πρακτική απαγορευτεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Marquette στο Μιλγουόκι, στους Ρεπουμπλικανούς στο Ουισκόνσιν προηγείται ο Τεντ Κρουζ με 40% και ακολουθεί ο Τραμπ με το 30% της πρόθεσης ψήφου. Μια ήττα στο Ουισκόνσιν θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μια νίκη του στη συγκεκριμένη Πολιτεία θα θέσει τα θεμέλια για την νίκη του.

Σύμφωνα με αναλυτές, η πρόσφατη δήλωση του Τραμπ περί τιμωρίας των γυναικών που προβαίνουν σε αμβλώσεις ίσως να του στερήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Παρόλο που η Katrina Pierson, εκπρόσωπος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, αποκάλεσε την πρόταση «απλή παρεκτροπή», μέλη και ψηφοφόροι και των δύο κομμάτων καταδίκασαν την συγκεκριμένη κίνηση.

«Δεν ξέρω σε τι κόσμο ζει αυτό το άτομο», δήλωσε ο Δημοκρατικός υποψήφιος Μπέρνι Σάντερς, με την Χίλαρι Κλίντον να κάνει λόγο για «μία από τις πιο επικίνδυνες δηλώσεις».

Sponsored Post