ΔΙΕΘΝΕΣ
01/04/2016 03:47 EEST | Updated 01/04/2016 03:48 EEST

Τα συλλυπητήριά του για την βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ εξέφρασε ο Ομπάμα

Anadolu Agency via Getty Images
WASHINGTON, USA - MARCH 31: Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) meets with President of the United States Barack Obama, at Nuclear Security Summit, in White House, Washington, USA on March 31, 2016. (Photo by Kayhan Ozer/Anadolu Agency/Getty Images)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, διαβεβαίωσε την Πέμπτη για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων αναφορικά με την ασφάλεια της Τουρκίας, στη διάρκεια συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προσπάθειες που κάνουν οι ΗΠΑ και η Τουρκία στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του αμερικανικού λαού για τους νεκρούς της βομβιστικής επίθεσης στο Ντιγιάρμπακιρ, ενώ διαβεβαίωσε για την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ασφάλεια της Τουρκίας καθώς και για τον κοινό μας αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης, την αναβάθμιση των προσπαθειών καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους», τόνιζε η ίδια δήλωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post