ΔΙΕΘΝΕΣ
16/08/2017 06:20 EEST | Updated 16/08/2017 06:20 EEST

Αποτρόπαιο έγκλημα στην Ινδία: Την βασάνισαν φρικτά και την οδήγησαν στο θάνατο επειδή νόμιζαν πως είναι μάγισσα

TAUSEEF MUSTAFA via Getty Images
Indian Kashmiri women mourn during the funeral procession for rebel commander of Hizbul Mujahideen Yasin Yatoo at Nagam Chadoora Budgam district of Srinagar on July 14, 2017.Two soldiers and three rebels were killed in an overnight gunbattle in Kashmir, officials said on August 13, in the latest bloodshed in the disputed Himalayan territory. / AFP PHOTO / Tauseef MUSTAFA (Photo credit should read TAUSEEF MUSTAFA/AFP/Getty Images)

Μια Ινδή γυναίκα φαίνεται πως βασανίστηκε βάναυσα από την οικογένειά της -επειδή πίστευαν πως είναι μάγισσα - ενώ τελικά κατέληξε.

Η 40χρονη Kanya Devi υπέφερε φρικτά. Την ξεγύμνωσαν, την ανάγκασαν να φάει περιττώματα, να βουτήξει τα χέρια της στη φωτιά, πριν της βγάλουν τα μάτια με μια καυτή ράβδο.

Η Devi, η οποία κατάγεται από το χωριό Kadera της βόρειας Ινδίας κατέληξε από τα τραύματά της, ενώ φημολογείται πως τα μέλη της οικογένειάς της έκαψαν το σώμα της έπειτα από το θάνατό της για να μην υπάρχουν στοιχεία για περαιτέρω έρευνα.

Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί για το περιστατικό. Εντούτοις, η αστυνομία επισημαίνει πως το έργο της είναι δύσκολο, καθώς το άψυχο κορμί της έχει αποτεφρωθεί.

Λέγεται επίσης πως μάρτυρας στο τραγικό συμβάν ήταν ο 15χρονος γιος της γυναίκας, ωστόσο ένας γέροντας από το ίδιο χωριό τον συμβούλεψε να μην πει τίποτα.

Το θέμα έφτασε στα χέρια των Αρχών όταν ο Mahadev Regar, συγγενής του θύματος και ακτιβιστής, πήγε στην κηδεία και ενημέρωσε τους αστυνομικούς. Ένας από τους εκπροσώπους της αστυνομίας δήλωσε: «Στις 8 Αυγούστου, ο Mahadev υπέβαλε καταγγελία, αλλά για να προχωρήσει η έρευνα χρειάζεται καταγγελία από συγγενή πρώτου βαθμού».

Ο επιθεωρητής Rajendra Singh παραδέχθηκε πως όντως η γυναίκα υπέστη άγριους βασανισμούς, ενώ οι κατηγορούμενοι την ανάγκασαν να τρώει κόπρανα και να καίει το σώμα της.

Πέντε από τους έξι κατηγορούμενους που κατηγορούνται για δολοφονία κρατήθηκαν από τις Αρχές.

Μια κάτοικος της περιοχής, η Tara Ahluwalia, δήλωσε πως οι συγγενείς ισχυρίστηκαν πως διέπραξαν το έγκλημα επειδή ήταν μάγισσα, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι οι οικονομικές διαφορές που είχαν. Οι δράστες κατηγορούνται για δολοφονία, εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων και πρόκληση θανάτου από μη φυσικά αίτια.

Sponsored Post