ΔΙΕΘΝΕΣ
20/08/2015 05:46 EEST | Updated 20/08/2015 05:47 EEST

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι εμπλέκονται στην βομβιστική επίθεση στην Μπανγκόκ

Bloomberg via Getty Images
People light candles and pray for the victims of a bomb blast at the reopened Erawan shrine in Bangkok, Thailand, on Wednesday, Aug. 19, 2015. Bangkok's deadly bomb attack this week is set to hit Thailand's last remaining growth pillar with travel warnings and canceled trips, adding pressure on authorities to restore confidence and stimulate the economy. Photographer: Dario Pignatelli/Bloomberg via Getty Images

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε αυτήν την εβδομάδα στην Μπανγκόκ από την οποία έχασαν την ζωή τους 20 άνθρωποι, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς ήταν ξένοι.

Προηγουμένως η αστυνομία πίστευε ότι τουλάχιστον 3 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας ξένος, εμπλέκονταν στην επίθεση αυτή σε έναν πολύ δημοφιλή ναό της πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

"Είναι ένα μεγάλο δίκτυο. Έγινε προετοιμασία στην οποία χρησιμοποιήθηκαν πολλοί άνθρωποι", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Σομιότ Πουμπανμουάνγκ σε δημοσιογράφους.

"Σε αυτούς εντάσσονται αυτοί που είχαν στηθεί στους δρόμους για να παρατηρούν, αυτοί που ετοίμασαν την βόμβα και αυτοί που βρισκόντουσαν εκεί και (...) αυτοί που ήξεραν τον δρόμο διαφυγής", σημείωσε.

"Θα πρέπει να εμπλέκονταν τουλάχιστον 10 άνθρωποι", τόνισε.

Λίγο νωρίτερα ταϊλανδέζοι αξιωματούχοι είχαν εξάλλου δηλώσει ότι οι αρχές θα ζητούσαν την βοήθεια της Ιντερπόλ για να εντοπίσουν τον κύριο ύποπτο της επίθεσης, έναν άνδρα, ο οποίος διακρίνεται στις εικόνες που έχουν πάρει οι κάμερες ασφαλείας να αφήνει ένα σακίδιο στον τόπο της έκρηξης και να φεύγει.

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο άνδρας αυτός είναι ξένος, αλλά δεν επικεντρώνει τις έρευνές της σε κάποια συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή στο αίτημά της προς την Ιντερπόλ, σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους αυτούς.

Ο ναός Εραουάν στο κέντρο της Μπανγκόκ είναι δημοφιλής στους τουρίστες από την Κίνα και από άλλες χώρες στην ανατολική Ασία. Περίπου τα μισά από τα θύματα ήταν ξένοι, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η επίθεση αυτή είχε στόχο να υπονομεύσει την οικονομία της χώρας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post