Είναι η Κλίντον η «δικηγόρος του διαβόλου»; Οι αλήθειες και τα ψέμματα

Είναι η Κλίντον η «δικηγόρος του διαβόλου»; Οι αλήθειες και τα ψέμματα
U.S. Democratic presidential nominee Hillary Clinton speaks at a voter registration rally at Wayne State University in Detroit, Michigan, U.S. October 10, 2016. REUTERS/Lucy Nicholson
U.S. Democratic presidential nominee Hillary Clinton speaks at a voter registration rally at Wayne State University in Detroit, Michigan, U.S. October 10, 2016. REUTERS/Lucy Nicholson
Lucy Nicholson / Reuters

Στην τηλεμαχία της Κυριακής, ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε συνοδευόμενος από τέσσερις γυναίκες. Τρεις από αυτές ισχυρίζονται ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά ή βιάστηκαν από τον Μπιλ Κλίντον και η τέταρτη κατηγόρησε την ίδια την υποψήφια ότι υποστήριξε τον βιαστή της στο δικαστήριο όταν ήταν 12 χρονών.

Η τελευταία ιστορία έχει πράγματι ενδιαφέρον. Η Κλίντον κατηγορείται ότι όχι μόνο να δέχτηκε να υπερασπιστεί έναν φερόμενο βιαστή παιδιού, αλλά γνώριζε ότι ο ίδιος ήταν ένοχος και ανάγκασε το ανήλικο θύμα να περάσει από ψυχιατρικά τεστ και διαστρέβλωσε τα λεγόμενά της, προκαλώντας της μεγαλύτερο πόνο. Τι ισχύει όμως από όλα αυτά;

Στην ηλικία των 12 η Κάθυ Σέλτον ζούσε στην πόλη Φαγιέτβιλ με την οικογένειά της, όπως και η 27χρονη δικηγόρος Χίλαρι Ρόντχαμ -όπως ονομαζόταν τότε-. Το κορίτσι ήταν ερωτευμένο με ένα 15χρονο αγόρι από την περιοχή της. Μια νύχτα, το αγόρι της πρότεινε να ακολουθήσει τον ίδιο και δύο φίλους του σε μια βραδιά μπόουλινγκ. Ένας εξ αυτών ήταν ένας 41χρονος εργάτης που οδήγησε τα παιδιά στον χώρο όπου έπαιξαν μπόουλινγκ και στην συνέχεια σε ένα απομακρυσμένο χωράφι όπου τους προσέφερε ουίσκι. Εκεί η Σέλτον δέχτηκε επίθεση από τον 41χρονο, ο οποίος φυσικά και αρνήθηκε ότι είχε προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Όταν η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, ο ίδιος -για άγνωστους λόγους- ζήτησε από τον δικαστή να εκπροσωπηθεί από μια γυναίκα και ο κλήρος έπεσε στην Χίλαρι. Αν και η ίδια δήλωσε αργότερα πως δεν ήταν ευχαριστημένη με την συγκεκριμένη απόφαση, δέχτηκε να εκπροσωπήσει τον φερόμενο βιαστή. Η ίδια νίκησε, καθώς ο άνδρας αποδέχτηκε μια πρόταση για μειωμένη ποινή από το δικαστήριο και ομολόγησε πως απλώς άγγιξε το κορίτσι.

Στην τηλεμαχία η Κάθυ Σέλτον ισχυρίστηκε ότι:

Η Κλίντον γνώριζε ότι ο 41χρονος ήταν ένοχος

Αλήθεια ή ψέμα: Αλήθεια. Η Κλίντον είχε δηλώσει ότι γνώριζε από την αρχή ότι ο πελάτης της είχε βιάσει ένα παιδί. Όταν μάλιστα αυτός πέρασε ένα τεστ αλήθειας με μεγάλη ευκολία, η ίδια δήλωσε ότι έχασε μια για πάντα την εμπιστοσύνη της σε αυτά τα τεστ.

Η Κλίντον την ανάγκασε να υποβληθεί σε ψυχιατρικά τεστ

Αλήθεια ή ψέμα: Ψέμα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Κλίντον είναι απολύτως αθώα σε αυτή την περίπτωση. Η 27χρονη τότε δικηγόρος είχε αφήσει υπόνοιες για την ψυχική υγεία της νεαρής και είχε προτείνει να περάσει από ψυχιατρικό έλεγχο, αίτημα που απορρίφθηκε.

Η Κλίντον βοήθησε τον βιαστή της να γλιτώσει

Αλήθεια ή ψέμα: Εν μέρει. Η Κλίντον έκανε τα πάντα για να μειώσει την ποινή του 41χρονου εργάτη, όμως ήταν ένα λάθος των αρχών που τον «έσωσε». Οι εγκληματολόγοι έχασαν το εσώρουχο της μικρής, στο οποίο υπήρχαν ίχνη σπέρματος του δράστη, καταστρέφοντας το κυριότερο αποδεικτικό στοιχείο.

Η Κλίντον μιλούσε με ενθουσιασμό και γελούσε για την τροπή της υπόθεσης

Αλήθεια ή ψέμα: Ψέμα. Σε ηχητικό υλικό η Κλίντον δεν ακούγεται να γελά για το επίτευγμά της να μειώσει την ποινή ενός βιαστή παιδιού.

Δημοφιλή