ΔΙΕΘΝΕΣ
30/11/2015 04:34 EET | Updated 30/11/2015 04:34 EET

Καμπάνια κατά των αμβλώσεων ενέπνευσε τον δράστη της επίθεσης στο Κολοράντο Σπρινγκς

ASSOCIATED PRESS
Bethany Winder, a nurse who lives in Colorado Springs, Colo., plants a sign in support of Planned Parenthood just south of its clinic as police investigators gather evidence near the scene of Friday's shooting at the clinic Sunday, Nov. 29, 2015, in northwest Colorado Springs. (AP Photo/David Zalubowski)

Πολιτικό και θρησκευτικό χαρακτήρα φαίνεται να είχε η ένοπλη επίθεση που έλαβε χώρα σε γυναικολογική κλινική της ΜΚΟ Planned Parenthood στο Κολοράντο Σπρινγκς, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο δράστης ήταν κατά των αμβλώσεων.

Ο 57χρονος Ρόμπερτ Λίουις Ντίαρ αποφάσισε να προχωρήσει στην επίθεση, αφού πρώτα είχε παρακολουθήσει καμπάνια ενάντια στις αμβλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οργάνωση Planned Parenthood είναι υπέρμαχος του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, γεγονός που έχει κατά καιρούς προκαλέσει τις αντιδράσεις συντηρητικών πολιτικών και χριστιανικών οργανώσεων.

Διαδηλωτές που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των εμβρύων συχνά εμποδίζουν την προσέλευση γυναικών στις κλινικές της Planned Parenthood, παρόλο που σε αυτές παρέχονται και άλλου είδους υπηρεσίες υγείας.

Η Οργάνωση είχε δεχτεί τα πυρά των Ρεπουμπλικανών, ύστερα από την κατηγορία ότι οι κλινικές πωλούν ιστούς εμβρύων με παράνομα μέσα. Σύμφωνα με το Reuters, ο Ντίαρ φώναζε στους αστυνομικούς «όχι άλλα κομμάτια βρεφών» λίγο πριν παραδοθεί.

Ο ρεπουμπλικανός πολιτικός Mike Huckabee αρνήθηκε ότι η ρητορική κατά των αμβλώσεων ενέπνευσε την τραγωδία. Η υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Carly Fiorina, χαρακτήρισε την σύνδεση της επίθεσης με τέτοιου είδους καμπάνιες «στρατηγική των Δημοκρατικών να δαιμονοποιήσουν τους αντίμαχους των αμβλώσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1977 έχουν δολοφονηθεί οκτώ γιατροί επειδή έκαναν αμβλώσεις.

Sponsored Post