ΔΙΕΘΝΕΣ
13/02/2015 09:05 EET | Updated 13/02/2015 09:05 EET

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο διάσημος δημοσιογράφος των «Νιού Γιόρκ Τάιμς», Ντέιβιντ Καρ

Mark Sagliocco via Getty Images
NEW YORK, NY - FEBRUARY 12: New York Times Columnist David Carr attends the TimesTalks at The New School on February 12, 2015 in New York City. (Photo by Mark Sagliocco/Getty Images)

Ο Ντέιβιντ Καρ, ένας από τους πιο δημοφιλείς δημοσιογράφους των ΗΠΑ, γνωστός για το χιούμορ του και το ευθύβολο στυλ του, αλλά επίσης για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, απεβίωσε χθες, Πέμπτη, το βράδυ σε ηλικία 58 ετών.

Ο Καρ, ο οποίος κάλυπτε τα μίντια για τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς", κατέρρευσε χθες το βράδυ στη σύνταξη της εφημερίδας και ο θάνατός του διαπιστώθηκε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, ανακοίνωσαν οι "Νιού Γιόρκ Τάιμς". Η αιτία του θανάτου του δεν έγινε αμέσως γνωστή.

Ο Ντέιβιντ Καρ είχε ενταχθεί στη σύνταξη της νεοϋορκέζικης εφημερίδας το 2002, αρχικά για να γράφει απλώς για τα γεγονότα στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης, αλλά στη συνέχεια του δόθηκε μια εβδομαδιαία στήλη από την οποία ανέλυε τη ζωή και τις εξελίξεις στα μίντια.

Έγινε διάσημος το 2008, μετά τη δημοσίευση ενός βιβλίου στο οποίο περιέγραφε την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε τελικά, έπειτα από μακροχρόνια μάχη, να απεξαρτηθεί.

Σ' αυτό το συγκινητικό βιβλίο, περιέγραφε λεπτομερώς όχι μόνο τον αγώνα του για να απαλλαγεί από την εξάρτηση, αλλά επίσης τη ζωή του με τα ναρκωτικά, αφηγούμενος για παράδειγμα πώς του συνέβη να εγκαταλείψει τα δίδυμα μωρά του μέσα στο αυτοκίνητο για να πάει να αγοράσει ναρκωτικά.