ΔΙΕΘΝΕΣ
07/11/2016 10:01 EET | Updated 07/11/2016 12:46 EET

Προβάδισμα 4 μονάδων στην Κλίντον δίνει η νέα και τελευταία δημοσκόπηση της WP και του ABC

BRENDAN SMIALOWSKI via Getty Images
TOPSHOT - US Democratic presidential nominee Hillary Clinton waits to speak during a rally at the Armory November 6, 2016 in Manchester, New Hampshire. / AFP / Brendan Smialowski (Photo credit should read BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Getty Images)

Η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προηγείται με τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ABC News και της Washington Post που δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα, μια ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.763 πιθανών ψηφοφόρων στις εκλογές, το 47% δήλωσε ότι υποστηρίζει την Κλίντον και το 43% δήλωσε πως υποστηρίζει τον Τραμπ. Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο λάθους συν/πλην 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την Washington Post. Την προηγούμενη εβδομάδα, η δημοσκόπηση του ABC News και της Washington Post είχε δώσει προβάδισμα μιας μονάδας στον Τραμπ. Η νέα δημοσκόπηση ανατρέπει σε μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα δεδομένα.

Άλλη δημοσκόπηση της Bloomberg Politics-Selzer & Co που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα δείχνει ότι η Κλίντον προηγείται με τρεις ποσοστιαίες μονάδες του Τραμπ.

Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση του Fox News δίνει επίσης προβάδισμα τεσσάρων μονάδων στην Κλίντον. Την Παρασκευή, δημοσκοπήσεις του Fox News έδιναν προβάδισμα δύο μονάδων στην Κλίντον -σε αντίθεση με την παραπάνω δημοσκόπηση- ενώ σήμερα, Δευτέρα, ημέρα που το FBI ξεκαθάρισε ότι δεν θα θα ασκήσει δίωξη στην υποψήφια, μεγαλώνουν την διαφορά κατά δύο μονάδες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)