ΔΙΕΘΝΕΣ
08/08/2015 06:41 EEST

Ένα μέλος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης και δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν σε επίθεση στην Καμπούλ

WAKIL KOHSAR via Getty Images
Afghan security forces inspect the site of a powerful truck bomb in Kabul on August 7, 2015. A powerful truck bomb killed at least seven people and wounded more than 100 others, officials said, the first major attack in the Afghan capital since the announcement of Taliban leader Mullah Omar's death. AFP PHOTO / Wakil Kohsar (Photo credit should read WAKIL KOHSAR/AFP/Getty Images)

Ένα μέλος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν και δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν στην ολονύχτια μάχη που εκτυλίχθηκε σε βάση, την οποία χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις στην πρωτεύουσα Καμπούλ, δήλωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος.

Οι αρχές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με την επίθεση στις εγκαταστάσεις Camp Integrity, την οποία ακολούθησαν μία σειρά από επιθέσεις αυτοκτονίας σε άλλα τμήματα της Καμπούλ, δήλωσε ο συνταγματάρχης Μπράιαν Τράιμπους, διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΝΑΤΟϊκής αποστολής "Αποφασιστική Υποστήριξη" στο Αφγανιστάν.

"Ένα μέλος της Αποφασιστικής Υποστήριξης και δύο ένοπλοι δράστες σκοτώθηκαν", αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του χωρίς να προσθέσει περισσότερες πληροφορίες.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στο κύμα επιθέσεων που εκδηλώθηκαν από νωρίς χθες το πρωί στην Καμπούλ, στο πρώτο κύμα επιθέσεων μετά την ανάδειξη του διαδόχου του μουλά Όμαρ στην ηγεσία των Ταλιμπάν.

Αν και οι Ταλιμπάν δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την πρώτη επίθεση, με ένα φορτηγό παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, η οποία σκότωσε 15 ανθρώπους και τραυμάτισε 248 σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, αντίθετα ανέλαβαν την ευθύνη για τη δεύτερη, κατά την οποία 20 εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους όταν ένας άνδρας που φορούσε στολή εκπαιδευόμενου πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσά τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)