ΔΙΕΘΝΕΣ
01/05/2015 15:15 EEST | Updated 01/05/2015 17:05 EEST

Επεισόδια στο κέντρο του Μιλάνου μετά από πορεία κατά της έκθεσης Expo 2015

FILIPPO MONTEFORTE via Getty Images
Demonstrators face off against police during a demonstration against Milan's Universal Exposition, EXPO2015, in Milan on May 1, 2015. Italian police clashed with protesters at the Milan Expo on May 1, firing tear gas at the masked demonstrators who had pelted officers with stones. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE (Photo credit should read FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στο κέντρο του Μιλάνου μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών που πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και μαγαζιά, μετά το τέλος μιας πορείας κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν σήμερα το απόγευμα τριακόσιοι περίπου «μπλάκ μλόκ», με καλυμμένο το πρόσωπο, οι οποίοι προχώρησαν στην πυρπόληση υποκαταστημάτων τραπεζών, αυτοκινήτων και πολλών εμπορικών καταστημάτων του Μιλάνου

Η περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές είναι εκείνη της πλατείας Καντόρνα, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, είναι πάνω από εκατό οι βιτρίνες καταστημάτων που έχουν καταστραφεί. Οι μπλάκ μπλόκ είχαν πάρει μέρος σε διαδήλωση κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015 αλλά και για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, η οποία είχε ξεκινήσει, ειρηνικά, νωρίς το απόγευμα.

Μέρος των διαδηλωτών, με καλυμμένο το πρόσωπο, αποκολλήθηκε από τον κύριο κορμό της πορείας, πετώντας μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα. Οι βίαιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν και στο κτίριο που φιλοξενεί τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μιλάνο, αλλά ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε αναπτυχθεί τους ανάγκασε να απομακρυνθούν.

Photo gallery Milan EXPO riot See Gallery

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post