ΔΙΕΘΝΕΣ
14/05/2015 12:09 EEST | Updated 14/05/2015 12:11 EEST

Χωρικοί σε επαρχία της Κίνας διέσωσαν μωρό που ήταν θαμμένο ζωντανό

Anthony Albright/Flickr

Η αστυνομία διέσωσε ένα βρέφος που θάφτηκε ζωντανό σε ένα μη σημαδεμένο τάφο σε μια πλαγιά της επαρχίας Guangxi στη νότια Κίνα, το οποίο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εκτιμάται ότι ήταν εγκαταλειμμένο επί δέκα ημέρες.

Η οικογένεια του είχε πάρει την απόφαση να μην το μεγαλώσει επειδή είχε γεννηθεί με κομμένο χείλος. Εκτιμάται ότι είναι χιλιάδες τα βρέφη που εγκαταλείπονται στην Κίνα εξαιτίας κάποιου γενετικού ελαττώματος κάθε χρόνο.

Το μωρό γεννήθηκε στις 20 Απριλίου και έφυγε από το Νοσοκομείο της κοινότητας Tiandong τέσσερις μέρες μετά, καθώς είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό και χρειαζόταν ιατρική φροντίδα.

«Οι φυσιολογικοί γονείς ζητούν από το νοσοκομείο πιστοποιητικό γέννησης και να κανονίσουν την ασφάλιση, όμως αυτή η οικογένεια δεν ήθελε πιστοποιητικό και έφυγε αμέσως μόλις πλήρωσε τον λογαριασμό», δήλωσε ο υποδιευθυντής του παιδιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου, Wu Weili.

«Δεν ξέρουμε τι συνέβη στο διάστημα μεταξύ της 24ης Απριλίου, όταν δηλαδή το μωρό έφυγε από το νοσοκομείο, και 4ης Μαΐου, όταν γύρισε πίσω σε μας», συμπλήρωσε.

Στις 24 Απριλίου η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και των παππούδων, έδωσαν $290 σε έναν άνδρα για να ξεφορτωθεί το βρέφος. Εκείνη τη μέρα ο άνδρας άφησε το μωρό να πεθάνει μέσα σε ένα κουτί στην μέση του πουθενά και δύο μέρες μετά, πιστεύοντας ότι είναι νεκρό, το έθαψε.

Αργότερα, μια γυναίκα που μάζευε βότανα σε μια βουνοπλαγιά άκουσε το κλάμα του και η ίδια μαζί με την αστυνομία και κάποιους χωρικούς, το διέσωσαν και το μετέφεραν στο Νοσοκομείο. Το μωρό είχε μελανιές και γδαρσίματα σε όλο του το σώμα και είχε έντονο βήχα λόγω του χώματος που είχε εισπνεύσει.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το νεογέννητο αγόρι ζύγιζε 3,5 κιλά όταν γεννήθηκε, όμως μετά την διάσωσή του ζύγιζε μόλις 2,6.

Πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των γονιών του παιδιού, των γιαγιάδων και του άνδρα που το εγκατέλειψε, έχουν συλληφθεί για απόπειρα δολοφονίας. Οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και τώρα προσπαθούν να αποκτήσουν την επιμέλεια του αγοριού.

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο Xinhua, οι ίδιοι έγραψαν ένα απολογητικό γράμμα στο οποίο υπόσχονταν να μην τον βλάψουν.

«Ανησυχούμε πως μπορεί να το βλάψουν ξανά», εξηγεί ο Zhou Liying από το Γραφείο των Δημοσίων Υποθέσεων της Κοινότητας, συμπληρώνοντας πως ακόμα και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, η τραγωδία θα στοιχειώσει την οικογένεια και θα επηρεάσει την ψυχική υγεία του παιδιού.

Το βρέφος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νοσοκομείο και μόλις είναι καλά στην υγεία του, το πιθανότερο είναι ότι θα περιέλθει στα χέρια των κοινωνικών υπηρεσιών. Η οικογένειά του το επισκέφτηκε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο την Τρίτη.

Πηγή: CNN

Sponsored Post