Έρχεται χειμώνας, ώρα για φιδόσουπα. Μια περιήγηση στα ξεχωριστά εστιατόρια του Χονγκ Κονγκ

Έρχεται χειμώνας, ώρα για φιδόσουπα. Μια περιήγηση στα ξεχωριστά εστιατόρια του Χονγκ Κονγκ
The pet python of Chow Ka-ling, owner of the Shia Wong Hip snake restaurant, sits on a table at the Shia Wong Hip snake restaurant in the Sham Shui Po district of Hong Kong, China, on Monday, Oct. 19, 2015. As winter approaches and Hong Kong's brightly lit stores entice shoppers with the latest fall fashions, small family-run kitchens in the city's back alleys are dishing out traditional snake soup, a delicacy still enjoyed by locals. Photographer: Justin Chin/Bloomberg via Getty Images
The pet python of Chow Ka-ling, owner of the Shia Wong Hip snake restaurant, sits on a table at the Shia Wong Hip snake restaurant in the Sham Shui Po district of Hong Kong, China, on Monday, Oct. 19, 2015. As winter approaches and Hong Kong's brightly lit stores entice shoppers with the latest fall fashions, small family-run kitchens in the city's back alleys are dishing out traditional snake soup, a delicacy still enjoyed by locals. Photographer: Justin Chin/Bloomberg via Getty Images
Bloomberg via Getty Images

Έρχεται χειμώνας και στο Χονγκ Κονγκ δεν είναι λίγα εκείνα τα εστιατόρια τα οποία προετοιμάζονται για τη σπεσιαλιτέ τους που δεν είναι άλλη από την παραδοσιακή φιδόσουπα!

Πρόκειται για πολύ προσεγμένα εστιατόρια που ξεχωρίζουν μέσα στα σοκάκια από τον έντονο φωτισμό τους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg σε ρεπορτάζ του, οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι οι φιδόσουπες

είναι ευεργετικές για τον οργανισμό και το κρέας των ψυχρόαιμων ερπετών κρατούν ζεστό αυτόν που τα τρώει.

Είναι εντυπωσιακό τα είδη φιδιών που μπορεί να διαλέξει κανείς για τη σούπα του, αφού σερβίρονται ακόμα και κόμπρες.

Τα φίδια είναι τοποθετημένα, ζωντανά, μέσα σε ειδικά ράφια στα οποία αναγράφεται και το είδος του κάθε ερπετού.

Κάποια από τα ράφια έχουν την προειδοποίηση «δηλητηριώδη».

Το εστιατόριο «She Wong Lam», που σημαίνει στα καντονέζικα βασιλιάς των φιδιών, σερβίρει φιδόσουπες εδώ και έναν αιώνα. Ο 86χρονος ιδιοκτήτης του Mak Tai Kong, εργάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα από 15 ετών και όπως λέει αρκετές φορές τον έχει δαγκώσει φίδι αλλά ποτέ κάποιο που ήταν δηλητηριώδες.

Η ζήτηση είναι μεγάλη και τα περισσότερα φίδια προέρχονται από την νοτιοανατολική Ασία, αλλά όχι από την Κίνα. Σε μια κρύα χειμωνιάτικη ημέρα ένα από τα καλά εστιατόρια μπορεί να πουλήσει έως και 800 σούπες.

Πολλά από τα καταστήματα προσφέρουν και αποξηραμένα φίδια τα οποία υποτίθεται πως βοηθούν σε διάφορες παθήσεις.

Όμως εκτός από αποξηραμένα φίδια, πωλείται και κρασί από αίμα φιδιού και άλλα προϊόντα για τον βήχα, την ενδυνάμωση των οστών ή και ροφήματα εναλλακτικά του Βιάγκρα.

Δημοφιλή