ΔΙΕΘΝΕΣ
27/02/2017 13:13 EET | Updated 27/02/2017 13:18 EET

Απίστευτη γκάφα του Fox News. Παρουσίασε μετανάστη ως σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας της Σουηδίας, όμως το καλύτερο δεν σας το είπαμε ακόμα

YouTube

Θυμάστε τότε που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, είχε αναφερθεί στο «πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στην Σουηδία», ενώ δεν είχε σημειωθεί κανένα τρομοκρατικό χτύπημα στην χώρα; Η γκάφα του πλανητάρχη ίσως να έχει εξήγηση, αν αναλογιστεί κανείς την πηγή των πληροφοριών του.

Διαβάστε ακόμα:

Πριν από 10 χρόνια το BBC πήρε κατά λάθος συνέντευξη από έναν ταξιτζή και η αντίδρασή του έμεινε στην ιστορία

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απορρίψει την αξιοπιστία των περισσότερων μέσων ενημέρωσης, από το CNN και την Huffington Post μέχρι το Buzzfeed, και έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει δύο σταθερές πηγές ενημέρωσης: την ακροδεξιά ιστοσελίδα «Breitbart News», που μας έχει χαρίσει ειδήσεις όπως αυτή: «τα αντισυλληπτικά κάνουν τις γυναίκες άσχημες και τρελές», και το παραδοσιακά Ρεπουμπλικανικό Fox News. Το τελευταίο, αν και δεν μπορεί να συγκριθεί με το προπαγανδιστικό «Breitbart News», έχει κατά καιρούς δεχτεί επικρίσεις για την τάση του να βαπτίζει ως «ειδικούς», ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τον τομέα για τον οποίο εκφράζουν άποψη.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η εμφάνιση ενός άνδρα ονόματι Nils Bildt σε ενημερωτική εκπομπή του καναλιού. Ο Bildt παρουσιάστηκε ως «σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας» της Σουηδίας και μίλησε για την άνοδο της εγκληματικότητας στην Σκανδιναβία, λόγω της μαζικής άφιξης μεταναστών και προσφύγων. Ωστόσο, ο Bildt δεν έχει καμία σύνδεση με την σουηδική κυβέρνηση, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και το ίδιο το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Δεν ξέρουμε ποιος είναι», διαβεβαίωσε τον σουηδικό Τύπο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Bildt είναι Σουηδός μετανάστης στις ΗΠΑ και φέρεται να έχει εμπλακεί με τον νόμο στο παρελθόν, καθώς είχε επιτεθεί σε αστυνομικό τον Ιούνιο του 2014. Ο ίδιος αυτοαποκαλείται «πολιτικός αναλυτής» και ξεκαθάρισε στην σουηδική ιστοσελίδα DN ότι «ο τίτλος επιλέχτηκε από τον συντάκτη του Fox News». Κατά κάποιον τρόπο δηλαδή, το κανάλι έφερε στο πλατό έναν Σουηδό μετανάστη που έχει συλληφθεί στις ΗΠΑ, για να μιλήσει για την εγκληματικότητα λόγω της μετανάστευσης στην πατρίδα του.