ΔΙΕΘΝΕΣ
23/07/2015 11:11 EEST | Updated 23/07/2015 11:14 EEST

Παραίτηση στο κόμμα της Μέρκελ για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης

ASSOCIATED PRESS
German Chancellor Angela Merkel attends a meeting of the German federal parliament, Bundestag, in Berlin, Germany, Friday, July 17, 2015. Merkel is asking German lawmakers to clear the way for negotiations on a new, third bailout package for Greece, arguing that it would be negligent not to try for a deal. (AP Photo/Michael Sohn)

Τελικά αντιδράσεις για το ελληνικό πρόγραμμα δεν υπάρχουν μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο κόμμα της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου και βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών(CDU) Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, προανήγγειλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση.

«Το αργότερο με το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, βαδίζουμε με τεράστια βήματα στον δρόμο μιας ‘ένωσης μεταφοράς πόρων'. Δεν μπορώ να συμπορευθώ σε αυτό. Όχι από πείσμα, αλλά από πεποίθηση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», δήλωσε ο κ. Μπόσμπαχ, σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μπέργκις Γκλάντμπαχ, στην εκλογική του περιφέρεια, Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία.

Εξήγησε δε ότι θα διατηρήσει την έδρα του στην Bundestag, καθώς, όπως είπε, αν την εγκατέλειπε, θα απογοητεύονταν πολλοί από τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι τον είχαν ψηφίσει ειδικά λόγω της στάσης του στο θέμα της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Η παραίτηση του κ. Μπόσμπαχ, ο οποίος έχει καταψηφίσει όλα πακέτα βοήθειας για την Ελλάδα, θα υποβληθεί επισήμως όταν ανοίξει και πάλι η γερμανική Βουλή, τον Σεπτέμβριο.