ΔΙΕΘΝΕΣ
04/08/2015 10:16 EEST | Updated 04/08/2015 11:50 EEST

Η επέλαση των γιγαντιαίων σαλιγκαριών: Αφρικανικά γαστερόποδα προκαλούν πανικό στην Φλόριντα

Μεγάλα Αφρικανικά σαλιγκάρια σε μέγεθος αθλητικού παπουτσιού προκαλούν πανικό στην νότια Φλόριντα. Όχι μόνο είναι τρομαχτικά στην όψη, αλλά, σύμφωνα με το ΤΙΜΕ, καταστρέφουν τις καλλιέργειες και κατατρώνε τον στόκο από τους τοίχους των σπιτιών.

Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε το 1960 στο Μαϊάμι και επέστρεψαν το 2011 στην ίδια περιοχή. Έκτοτε η χώρα έχει ξοδέψει 10 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να τα εξοντώσει, χωρίς όμως να έχει βρεθεί αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα. Εκείνα εξάλλου συνηθίζουν να σκαρφαλώνουν στα δέντρα ή να κινούνται υπογείως και έτσι αποφεύγουν το δηλητήριο που τοποθετείται κατά καιρούς στο έδαφος.

Σύμφωνα με το δίκτυο AFP, τα σαλιγκάρια είναι ερμαφρόδιτα και αυτό κάνει ακόμα δυσκολότερη την εξόντωσή τους, καθώς είναι σε θέση να αναπαράγονται μόνα τους. Ένα μόλις σαλιγκάρι αρκεί για να παραχθούν 1.200 αβγά σε ένα χρόνο.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι αρχές της Φλόριντα έχουν δημιουργήσει μια γραμμή επικοινωνίας προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να καλούν τους ειδικούς να επέμβουν όταν συναντούν τα γιγαντιαία σαλιγκάρια.

Όσον αφορά το πως αυτά βρέθηκαν στην Φλόριντα, εκτιμάται πως κάποιος τα έφερε παράνομα από την Αφρική για θρησκευτικούς λόγους. Τα σαλιγκάρια αυτά χρησιμοποιούνται σε πολλές αφρικανικές ιεροτελεστίες και είναι πιθανό να έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον συγκεκριμένο λόγο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2014 οι αρχές εντόπισαν 5.000 σαλιγκάρια σε πολυτελή οικία στο Μαϊάμι. Όπως αναφέρει το δίκτυο AFP, οι αρχές δεν είχαν ξανασυναντήσει τέτοιο θέαμα και η εξόντωση των εντόμων αποδείχτηκε πολύωρη διαδικασία.

*UPD. Το κείμενο έχει διορθωθεί

Sponsored Post