ΔΙΕΘΝΕΣ
15/09/2016 10:18 EEST | Updated 15/09/2016 10:21 EEST

Έρευνες σε βάρος της Google για πιθανή μη καταβολή φόρων στην Ινδονησία

ASSOCIATED PRESS
The Google logo is seen at the company's headquarters Tuesday, July 19, 2016, in Mountain View, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Οι φορολογικές αρχές της Ινδονησίας θα διεξαγάγουν έρευνα σε βάρος της Google για πιθανή μη καταβολή φόρων στη μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Μουχάμεντ Χανίφ, επικεφαλής τους τμήματος ειδικών υποθέσεων στην αρμόδια φορολογική υπηρεσία, είπε ότι η άρνηση της Google να συνεργαστεί, αφού της εστάλη επιστολή τον Απρίλιο με την οποία της ζητήθηκε να επιτρέψει τον έλεγχο στις φορολογικές της δηλώσεις, εγείρει υποψίες.

Διαβάστε ακόμα:

Η Google θα πληρώσει 256 εκατ. δολάρια σε μη καταβαλόμενους φόρους στη Βρετανία

«Θα το αναβαθμίσουμε αυτό σε έρευνα διότι αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο και αυτό είναι σίγουρα ένδειξη εγκληματικής δραστηριότητας», δήλωσε ο Χανίφ σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι η έρευνα δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος του μήνα.

Ο Ταζ Μέντοουζ, επικεφαλής επικοινωνιακής πολιτικής της Google στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αρνήθηκε να κάνει άμεσα κάποιο σχόλιο στο θέμα, ωστόσο, ανέφερε σε απάντηση που απέστειλε με e-mail ότι η εταιρία θα επανέλθει «το συντομότερο δυνατόν».

Η κυβέρνηση έχει επίσης ζητήσει να εξετάσει τις φορολογικές δηλώσεις των τοπικών γραφείων τριών άλλων αμερικανικών εταιριών, των Yahoo, Twitter και Facebook. Οι τρεις αυτές εταιρίες συμμορφώθηκαν με το αίτημα των αρχών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)