ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/02/2017 08:13 EET | Updated 06/02/2017 08:13 EET

Η Ryanair μειώνει τις επενδύσεις της στη Βρετανία λόγω Brexit

Bloomberg via Getty Images
An employee uses glow sticks to guide a Ryanair Holdings Plc aircraft into position at Dublin Airport, operated by Dublin Airport Authority, in Dublin, Ireland, on Friday, Nov. 25, 2016. Ryanair provides low fare passenger airline services to destinations in Europe. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι απομακρύνει τις μελλοντικές επενδύσεις της από την Βρετανία, λόγω του Brexit.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα τριμήνου, η εταιρεία τόνισε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί το Brexit καθιστά «μη σοφή» κίνηση από την πλευρά μιας εταιρείας το να επενδύει μεγάλα ποσά στην βρετανική οικονομία. Έτσι, ανακοίνωσε ότι θα επικεντρωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, η ακριβής δήλωση έχει ως εξής: «Αν και υπάρχουν ευκαιρίες επέκτασης σε ορισμένα αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας (όπως η πρόσφατη επέκταση της συμφωνίας μας στο Stansted), αναμένουμε ότι θα αναπτυχθούμε με πιο βραδύ ρυθμό στην Μεγάλη Βρετανία από ότι είχε σχεδιαστεί και στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε άλλες σημαντικές αγορές σε όλη την Ευρώπη. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, ελπίζουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμένει μέλος της ευρωπαϊκής συμφωνίας των «ανοικτών ουρανών». Μέχρι ωστόσο να γίνει γνωστό το τελικό αποτέλεσμα, εμείς θα συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, προς το συμφέρον των πελατών μας, των ανθρώπων και των μετόχων μας».

Η Ryanair από τις πρώτες ημέρες που είχε διεξαχθεί το δημοψήφισμα για το Brexit είχε πει ότι δεν θα επικεντρώνεται πλέον την βρετανική αγορά.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου του 2016 υποχώρησαν σχεδόν κατά 8%, παρότι οι επιβάτες του σημείωσαν άνοδο 16%. Μεταξύ των αιτιών για τις πεσμένες επιδόσεις είναι, εκτός από την υπερχωρητικότητα, και η πτώση της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα, τη στιγμή που η Ryanair παράγει σχεδόν το ένα τέταρτο των πωλήσεών της στη Βρετανία.

Sponsored Post