ΔΙΕΘΝΕΣ
04/05/2017 09:39 EEST | Updated 04/05/2017 09:40 EEST

Ιρλανδή παρίστανε το μοντέλο από την Σουηδία για να πείθει άνδρες να επιτίθενται σε αστυνομικούς

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια γυναίκα από την Ιρλανδία προσπάθησε αμέτρητες φορές να αφαιρέσει τις ζωές αστυνομικών, παριστάνοντας σε μία από αυτές τις περιπτώσεις το μοντέλο.

Η Κριστίν Κόνορ, η οποία διαπιστώθηκε πως πάσχει από σειρά ψυχολογικών διαταραχών, είχε τηλεφωνήσει δύο φορές τις αρχές καλώντας σε βοήθεια. Μόλις οι αστυνομικοί έφταναν στο σημείο που τους υποδείκνυε, εκείνη τους πετούσε αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, οι οποίες, αν και πυροδοτούνταν, δεν κατάφεραν να τραυματίσουν κάποιον αστυνομικό. Οι αρχές είχαν προχωρήσει στην σύλληψή της, όμως αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τον Ιούλιο, καθώς δεν διαπιστώθηκε ότι έχει σχέσεις με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

😎 #maylastockholm

A post shared by Sanne Andersson (@sannealexandra) on

Η Κόνορ όμως συνελήφθη για ακόμα μια φορά και αυτή την φορά την επιβαρύνουν βαριές κατηγορίες. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, καθώς τα προηγούμενα σχέδιά της είχαν αποτύχει, η ίδια αποφάσισε να επιστρατεύσει κάποιον άνδρα συνεργό. Για να τα καταφέρει, άρχισε να υποδύεται στο διαδίκτυο ένα μοντέλο από την Σουηδία, χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες της μπλόγκερ Σαν Αλεξάντερ.

Με το συγκεκριμένο προφίλ είχε προσεγγίσει διαδικτυακά έναν άνδρα από την Αγγλία, τον οποίο προσπαθούσε να πείσει να την βοηθήσει να επιτεθεί σε κάποιον αστυνομικό. Οι αρχές όμως εντόπισαν τα ίχνη της πριν καταφέρει να υλοποιήσει τα σχέδιά της, ενώ δεν διευκρινίζεται εάν είχε πείσει τον άνδρα με τον οποίο συνομιλούσε.

Οι βρετανικές αρχές την χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικά επικίνδυνη και εξηγούν πως δεν είναι παρά μια «μοναχική λύκαινα» που δρούσε μόνη της. Η ίδια ισχυρίζεται ότι ανήκει στην οργάνωση «Ενωμένος Αγώνας», την οποία είχε ιδρύσει μόνη της και η οποία δεν διαθέτει άλλα μέλη.

🌸

A post shared by Sanne Andersson (@sannealexandra) on