ΔΙΕΘΝΕΣ
11/07/2017 08:45 EEST | Updated 11/07/2017 13:19 EEST

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν ότι ο ηγέτης τους Αλ Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί

AHMAD AL-RUBAYE via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Μαχητές του "Ισλαμικού Κράτους" ανακοίνωσαν ότι ο ηγέτης τους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumaria, επικαλούμενο πηγές στην ιρακινή επαρχία Νινευή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μαχητές του "Ισλαμικού Κράτους" ανακοίνωσαν ότι ο ηγέτης τους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι έχει πεθάνει και πως σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του "νέου χαλίφη".

Νωρίτερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι.

Στα μέσα Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Αμύνης είχε ανακοινώσει ότι στα τέλη Μαΐου, κατά την διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών που πραγματοποίησε η ρωσική αεροπορία, σκοτώθηκαν ο αρχηγός του "Ισλαμικού Κράτους" και 300 μαχητές.

Στις 2 Ιουλίου το τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumaria,επικαλούμενο πηγές στην επαρχία Νινευή, είχε μεταδώσει ότι οπαδοί του "Ισλαμικού Κράτους" εκτέλεσαν έναν ιμάμη επειδή κατά την διάρκεια της προσευχής είχε αναφερθεί στον υποτιθέμενο θάνατο του Αλ Μπαγκντάτι.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές για το θάνατο του ηγέτη του ISIS, ωστόσο, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια αδιαμφισβήτητη απόδειξη.

Έτσι και αυτή την φορά οι ΗΠΑ δεν έχουν προβεί ακόμα σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, παρόλο που το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει πως «επιβεβαίωσε την πληροφορία» ότι ο Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Tass)

Sponsored Post