ΔΙΕΘΝΕΣ
22/01/2016 16:24 EET | Updated 22/01/2016 16:24 EET

Απέρριψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Ραχόι

ASSOCIATED PRESS
CORRECT THE TITLE OF RAJOY Spain's Acting Prime Minister Mariano Rajoy sits on his chair at the Spanish Parliament in Madrid, Wednesday, Jan. 13, 2016. Newly-elected lawmakers took their seats Wednesday in the first session of Spain's parliament following an inconclusive election Dec. 20 that has left the formation of the next government still undecided. It is the first time in nearly four decades of Spanish post-dictatorship democracy that parliament has been so fragmented, with at least four p

Ο Μαριάνο Ραχόι, επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος Ισπανίας, αρνήθηκε την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον βασιλιά Φίλιππο σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την El Pais. Νέος κύκλος συζητήσεων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, ενώ αναμένεται η εξήγηση του Ραχόι για την απόφασή του να απορρίψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από την συνάντηση με τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος, ο βασιλιάς συναντήθηκε με τον αρχηγό των Ποντέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Ο τελευταίος τόνισε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να δοθεί τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα μετά τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι πιθανότητες σχηματισμού συνασπισμού κεντροδεξιών και κεντροαριστερών κομμάτων, όπως πρότεινε ο Ραχόι, ήταν μικρές. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι από τη στιγμή που δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά της Ισπανίας, τα κόμματα έχουν στην διάθεσή τους 20 ημέρες.

Sponsored Post