ΔΙΕΘΝΕΣ
27/07/2017 14:15 EEST | Updated 27/07/2017 14:21 EEST

Όταν ο Γιούνκερ «γείωσε» την Μέρκελ στο τηλέφωνο

Anadolu Agency via Getty Images
BRUSSELS, BELGIUM - JULY 27: Prime Minister of Slovakia, Robert Fico and European Commission President Jean-Claude Juncker hold a press conference after their meeting in Brussels, Belgium on July 27, 2017. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν σκέφτονται δεύτερη φορά για να απαντήσουν όταν τους τηλεφωνεί η πιο ισχυρή γυναίκα στην Ευρώπη, η κ. Ανγκελα Μέρκελ.

Όμως δεν συνέβη το ίδιο με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, καθώς όπως μεταδίδει το Euronews, απέρριψε τη κλήση της γερμανίδας καγκελάριου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή και όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο κ. Γιούνκερ ενώ βρίσκεται σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες χτυπά το κινητό του. Αφού ολοκληρώνει την ομιλία του βάζει το χέρι του στην τσέπη του σακακιού του και πιάνει το τηλέφωνό του λέγοντας χαρακτηριστικά προς όλους τους παρευρισκόμενους «αυτή είναι η γυναίκα μου που καλεί» και χωρίς δεύτερη σκέψη πάτησε το πλήκτρο για να απορρίψει την κλήση. Δευτερόλεπτα αργότερα όμως όταν ξανακοίταξε την οθόνη του τηλεφώνου αντιλήφθηκε τελικά πως δεν ήταν η σύζυγός του που τον καλούσε αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος στην οποία και έκλεισε το τηλέφωνο.

Οι παρευρισκόμενοι, γέλασαν ίσως κάπως αμήχανα.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε έπειτα από πληροφορίες που ήθελαν την κ. Μέρκελ να είναι θυμωμένη με τον πρόεδρο της Κομισιόν έπειτα από τη διαρροή στο γερμανικό Τύπο, μέρους συζήτησης, σχετικά με το Brexit, που έγινε κατά τη διάρκεια δείπνου.