ΔΙΕΘΝΕΣ
21/06/2016 16:18 EEST | Updated 21/06/2016 18:00 EEST

Άρχισε το φεστιβάλ κρέατος σκύλου στην Κίνα παρά τις αντιδράσεις

ASSOCIATED PRESS
Dogs are seen in cages for sale at a market ahead of a dog meat festival in Yulin in south China's Guangxi Zhuang Autonomous Region, Monday, June 20, 2016. Restaurateurs in a southern Chinese town will holding an annual dog meat festival which falls on June 21, the day of summer solstice, despite international criticism. (AP Photo/Andy Wong)

Η διεξαγωγή του ετήσιου φεστιβάλ κρέατος σκύλου και φρούτων λίτσι άρχισε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Το 10ήμερο φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην πόλη Γιουλίν της Κίνας και έχει κατά καιρούς προκαλέσει τις αντιδράσεις φιλοζωικών σωματείων, πολιτών, αλλά και διασήμων, που ζητούν την ακύρωσή του.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνονται στην Γιουλίν για να γευτούν κρέας σκύλου, φρούτα λίτσι και αλκοολούχα ποτά.

Φωτογραφίες που δείχνουν σκυλιά στοιβαγμένα σε κλουβιά, κάτω από άθλιες συνθήκες, κάνουν κάθε χρόνο τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, η οποία καλεί την κυβέρνηση να παρενέβη.

Διαβάστε ακόμα:

Οι τοπικές αρχές με την σειρά τους αναφέρουν ότι το φεστιβάλ δεν διοργανώνεται από την πόλη, αλλά από επιχειρηματίες.

Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι η θανάτωση των σκύλων γίνεται με προσοχή, όμως όσοι δεν υποστηρίζουν το φεστιβάλ, αναφέρουν ότι η σφαγή γίνεται δημοσίως, με τον πιο βίαιο τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι τρέφονται με σκύλους τα τελευταία 500 χρόνια, καθώς, σύμφωνα με την παράδοση, το κρέας τους βοηθά τους ανθρώπους να αντέξουν την ζέστη του θέρους. Παρόλα αυτά, το φεστιβάλ στην Γιουλίν ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια.

Στο φετινό φεστιβάλ εκτιμάται ότι θα θανατωθούν 10.000 σκυλιά, ενώ οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για την ακύρωση της σφαγής έφτασαν τα 11 εκατομμύρια.