ΔΙΕΘΝΕΣ
16/06/2015 13:31 EEST | Updated 16/06/2015 13:32 EEST

Οι σκύλοι είναι φίλοι μας και όχι φαγητό – Αντιδράσεις για το φεστιβάλ κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος στην Κίνα

change.org

Ένα περίεργο και βάρβαρο για το δυτικό κόσμο έθιμο λαμβάνει χώρα στην Κίνα κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου. Πρόκειται για το μεγάλο φεστιβάλ εμπορίας και κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος το οποίο προκαλεί αντιδράσεις πλέον σε διεθνές επίπεδο με πολλές φιλοζωικές οργανώσεις να ζητούν την απαγόρευσή του.

Το Dog Meat Festival γίνεται στην περιοχή Yulin, στη νότια Κίνα και το θέαμα είναι πολύ σκληρό για ασυνήθιστα βλέμματα. Θυμίζει κάτι σε κρεαταγορά, όπου χιλιάδες σκύλοι σφαγιάζονται και κρέμονται από τσιγκέλια, σουβλίζονται και τεμαχίζονται για να προσφερθούν λιχουδιά στους Κινέζους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις καταδικάζουν αυτή την πρακτική, τη χαρακτηρίζουν παράνομη, ενώ κρούουν και τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία καθώς είναι σχεδόν βέβαιο πως πολλά από τα σκυλιά μπορεί να έχουν αρρώστιες και να μην έχουν υποβληθεί ποτέ σε κανενός είδους εμβολιασμό.

Μια πρωτοβουλία η «STOP THE YULIN DOG MEAT EATING FESTIVAL» καλεί μέσω του διαδικτύου την πολιτική ηγεσία της Κίνας να απαγορεύσει αυτό το απάνθρωπο έθιμο και για το λόγο αυτό συγκεντρώνει υπογραφές από όσους αντιτίθενται στη θανάτωση και την κατανάλωση αυτών των αθώων ζώων. «Οι σκύλοι είναι φίλοι μας και όχι φαγητό» τονίζουν στην εκστρατειά τους.