ΔΙΕΘΝΕΣ
09/04/2017 07:48 EEST | Updated 09/04/2017 08:28 EEST

Προς την χερσόνησο της Κορέας κατευθύνεται, για προληπτικούς λόγους, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson

Handout . / Reuters
The aircraft carrier USS Carl Vinson (CVN 70) transits the Pacific Ocean January 30, 2017. U.S. Navy Photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Tom Tonthat/Handout via Reuters ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. TPX IMAGES OF THE DAY

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson κατευθύνεται προς την χερσόνησο της Κορέας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της διοίκησης του αμερικανικού στρατού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Η αμερικανική διοίκηση στον Ειρηνικό έδωσε εντολή στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson να είναι διαθέσιμο και παρόν στον δυτικό Ειρηνικό ως προληπτικό μέτρο», τόνισε ο εκπρόσωπος Ντέιβ Μπέναμ, επικαλούμενος την αυξανόμενη ανησυχία που προκαλεί το βαλλιστικό και πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

«Κρίνουμε ότι είναι απαραίτητη η αυξημένη παρουσία», εκεί τόνισε νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC, όπως μεταδίδει ο Guardian, έρχεται έπειτα από πρόταση προς τον Τραμπ από την Εθνική Επιτροπή Ασφαλείας, να επαναφέρει πυρηνικά όπλα στη Νότια Κορέα ως αντίμετρο στην απειλητική πολιτική του βορειοκορεάτικου καθεστώτος.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ έχει απειλήσει με μονομερή δράση εναντίον της Βορείου Κορέας εάν το Πεκίνο αποτύχει να αποτρέψει την Πιο Γιανγκ από το να συνεχίσει με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρειος Κορέα έχει προβεί σε πέντε πυρηνικές δοκιμές, οι δύο έγιναν το περασμένο έτος, και σύμφωνα με στοιχεία από δορυφόρους οι μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι ετοιμάζεται και για έκτη δοκιμή. Εν τω μεταξύ η Πιο Γιανγκ επιμένει να δηλώνει πως επιχειρεί την κατασκευή μιας πυρηνικής κεφαλής που να μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ.