ΔΙΕΘΝΕΣ
27/01/2015 07:35 EET | Updated 27/01/2015 09:36 EET

Λιβύη: «Πολιορκία» με ομήρους σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Τρίπολη

twitter

Υπό «πολιορκία» βρίσκεται πολυτελές ξενοδοχείο στην Τρίπολη στη Λιβύη. Όπως μετέδωσε το Associated Press, ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση και πήραν ομήρους, ενώ, Λίβυος αξιωματούχος δήλωσε ότι έχουν σκοτωθεί πέντε ξένοι. Όπως αναφέρθηκε, οι ένοπλοι είναι τρεις, ενώ το ξενοδοχείο έχει περικυκλωθεί από τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι ένοπλοι πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο και άνοιξαν πυρ στην περιοχή της ρεσεψιόν. Λίγο αργότερα, εξερράγη βόμβα σε αυτοκίνητο έξω από το ξενοδοχείο. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι ένοπλοι είναι ακόμα μέσα στο ξενοδοχείο και εάν υπάρχουν στο εσωτερικό πολίτες.

Βάσει κάποιων αναφορών, οι ένοπλοι έχουν ταμπουρωθεί στον 20ό όροφο του ξενοδοχείου και κρατούν τουλάχιστον πέντε ομήρους.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, υπάρχουν αναφορές ότι την ευθύνη έχουν αναλάβει τζιχαντιστές, ενώ το CNN μεταδίδει ότι ένα online group που υποστηρίζει το ISIS υποστήριξε πως η επίθεση έγινε εν ονόματι του Αμπού Ανάς αλ Λίμπι- φερόμενου ως μέλους της αλ Κάιντα που έχει κατηγορηθεί ότι εμπλέκεται σε βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών πρεσβειών στην Αφρική. Ο αλ Λίμπι είχε αιχμαλωτιστεί από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στη Λιβύη και πέθανε νωρίτερα μέσα στον μήνα σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ.