ΔΙΕΘΝΕΣ
05/10/2017 08:27 EEST | Updated 05/10/2017 08:51 EEST

Γιατί τις επόμενες δεκαετίες δεν θα υπάρχουν φοίνικες στο Λος Άντζελες

Bloomberg via Getty Images
Palm trees stand on South Berendo Street in Los Angeles, California, U.S., on Tuesday, July 14, 2015. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg via Getty Images

Παρόλο που το Λος Άντζελες κάνει εργασίες αποκατάστασης μερικών από των πιο ιστορικών αξιοθεάτων της πόλης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο άμεσο μέλλον ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του, τα φοινικόδεντρα, να εξαφανιστούν από τους δρόμους του.

Σύμφωνα με τη Los Angeles Times, οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα ήδη υπάρχοντα φοινικόδεντρα στην πόλη αναμένεται να «πεθάνουν» μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, με αποτέλεσμα να χρειάζονται από 30 έως 50 χρόνια για να αντικατασταθούν, κάτι που μάλλον μοιάζει απίθανο για τις Αρχές της πόλης.

«Το Λος Άντζελες αντιμετωπίζει όλο και περισσότερη αύξηση της θερμοκρασίας τα τελευταία χρόνια, οπότε είναι σημαντικό να φυτεύουμε δέντρα που θα παρέχουν σκιά στους ανθρώπους και θα δροσίζουν την πόλη», δήλωσε η Elizabeth Skrzat, υπεύθυνη του προγράμματος για τα φυτά της πόλης στο βρετανικό Guardian.

Οι φοίνικες, βέβαια, δεν είναι η καλύτερη επιλογή σε μία πόλη που θέλει να καταπολεμήσει το νέφος κι αυτό γιατί δρουν περισσότερο σαν γρασίδι παρά ως δέντρα. Έτσι, οι Αρχές της πόλης αποφάσισαν να τους αντικαταστήσουν με δέντρα που φυτρώνουν ήδη στο Λος Άντζελες και που χρειάζονται λιγότερο νερό, προσθέτοντας παράλληλα περισσότερο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα.

Sponsored Post