ΔΙΕΘΝΕΣ
30/10/2016 12:27 EET | Updated 30/10/2016 12:27 EET

Λος Άντζελες: Κρατούσε φυλακισμένο τον γιο της σε μια ντουλάπα επί τρία χρόνια μέχρι που τελικά πέθανε

Shutterstock / Khamidulin Sergey

Μια 39χρονη μητέρα από το Λος Άντζελες κατηγορείται ότι κρατούσε τον αυτιστικό γιο της κλειδωμένο σε μια ντουλάπα επί τρία χρόνια, μέχρι που εκείνος τελικά πέθανε.

Ο Γιονατάν Ντανιέλ Αγκιλάρ ήταν 11 χρονών όταν έφυγε από την ζωή. Ζύγιζε μόλις 34 κιλά και είχε χάσει αρκετά από τα μαλλιά του. Το νεκρό σώμα του ήταν καλυμμένο με μελανιές και περιτριγυρισμένο με ηρεμιστικά σιρόπια όταν το εντόπισαν οι αρχές κρυμμένο σε μια ντουλάπα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, όταν οι δάσκαλοι του Γιονατάν είδαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα του. Το παιδί έφερε συχνά μελανιές στο πρόσωπο και συχνά έκλεβε τρόφιμα, γεγονός που τους έκανε να πιστεύουν ότι έπεφτε θύμα κακοποίησης στο σπίτι.

Οι αρχές του σχολείου είχαν κάνει καταγγελία στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, όμως οι λειτουργοί δεν εντόπισαν προβλήματα στο σπίτι. Η μητέρα τότε διέγραψε το παιδί από το συγκεκριμένο σχολείο, λέγοντας ότι θίχτηκε η αξιοπρέπειά της, και υποστήριξε ότι θα το στείλει να μείνει με τους συγγενείς της στο Μεξικό.

Στην πραγματικότητα, ο Γιονατάν βρισκόταν φυλακισμένος σε μια ντουλάπα, με την μητέρα του να τον ναρκώνει επί τρία χρόνια για να μην κάνει φασαρία. Τα αδέλφια του, ηλικίας 14, 16 και 18 χρονών γνώριζαν την κακοποίηση που υφίσταντο ο αδελφός τους, όμως δεν επενέβησαν από φόβο μην έχουν την ίδια τύχη. Ο σύντροφος της μητέρας ισχυρίζεται ότι δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του παιδιού στο σπίτι και ήταν ο ίδιος που κάλεσε τις αρχές όταν εντόπισε το πτώμα του.

Η 39χρονη βρίσκεται στα χέρια των αρχών και είναι αντιμέτωπη με 15ετή ποινή κάθειρξης. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.