ΔΙΕΘΝΕΣ
06/12/2016 13:32 EET | Updated 06/12/2016 13:32 EET

Υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας στη Γερμανία η Μέρκελ

ASSOCIATED PRESS
German Chancellor Angela Merkel speaks during a general party conference of the Christian Democratic Union (CDU) in Essen, Germany, Tuesday, Dec. 6, 2016. Merkel wants to secure the backing of her conservative party to head up the party's campaign for next September's election. Word in the background reads 'Future'. (AP Photo/Martin Meissner)

Την πρόταση των Χριστιανοδημοκρατών να απαγορευτεί η μπούρκα και η νικάμπ στους δημόσιους χώρους στην Γερμανία στήριξε για πρώτη φορά η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Η κάλυψη ολόκληρου του προσώπου είναι απρεπής και πρέπει να απαγορευτεί όπου είναι νομικά δυνατό», δήλωσε σε συγκέντρωση του κόμματος στο Έσεν.

Τον Σεπτέμβριο, η ίδια είχε προαναγγείλει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της συγκεκριμένης ενδυμασίας, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για πλήρη απαγόρευσή της, όπως στην Γαλλία το 2011.

«Ο (γερμανικός) νόμος υπερισχύει του κώδικα τιμής, των οικογενειακών κανόνων και της σαρία», τόνισε η Καγκελάριος.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται λίγες εβδομάδες αφότου η ίδια ανακοίνωσε ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την καγκελαρία. Υπενθυμίζουμε ότι είχε παρατηρηθεί μια μεγάλη πτώση της δημοτικότητάς της που είχε συνδεθεί με την στάση της στο προσφυγικό. Τέλος, να αναφέρουμε ότι σήμερα, Τρίτη, η ίδια επανεξελέγη στην ηγεσία του κόμματος.