ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/04/2016 03:53 EEST | Updated 04/04/2016 03:53 EEST

Νέα μείωση στις τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this Dec. 13, 2015 file photo the sun sets behind an oil pump in the desert oil fields of Sakhir, Bahrain. Oil futures spiked briefly on Monday, Jan. 4, 2016, after the news that Saudi Arabia would cut diplomatic ties with Iran, a development that could be seen as a threat to oil supplies. Investors quickly discounted those fears, however. (AP Photo/Hasan Jamali, File)

Μείωση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, νωρίς το πρωί της Δευτέρας στις ασιατικές αγορές. Οι ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με μείωση της υπερπαραγωγής πετρεαλαίου εξανεμίζονται, ενώ σε υψηλά επίπεδα παραμένει και η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μηνός του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν με τιμή 36,25 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας μείωση 1,5% ή 54 σεντς έναντι της τελευταίας συνεδρίασης.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 1% ή κατά 40 σεντς στα 38,27 δολ το βαρέλι.

Η τελευταία μείωση ακολουθεί τη μείωση κατά 4% στη συνεδρίαση της Παρασκευής, όταν έγινε γνωστό ότι η Σαουδική Αραβία θα συμμετέχει σε συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, μόνο στην περίπτωση που συμμετέχει και το Ιράν. Η Τεχεράνη αρνείται σταθερά τη συμμετοχή της.

Οι ανησυχίες των επενδυτών για συνέχιση της υπερπροσφοράς πετρελαίου ενισχύονται και από τα αυξημένα επίπεδα της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ, παρά τη μείωση των λειτουργικών γεωτρήσεων, αλλά και την αύξηση του αριθμού των πετρελαϊκών εταιριών, που εισέρχονται σε καθεστώς πτώχευσης.

Οι ενεργές γεωτρήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10 την προηγούμενη εβδομάδα, για να μειωθούν συνολικά στις 362 γεωτρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας ANZ Bank.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)